fbpx

Elment egy montis, közülünk: Baki Ádám, Pixel

Szombat este tragikus autóbalesetben 34 évesen elhunyt Baki Ádám, Pixel, akivel kapcsolatban a magyar bringás társadalomban nagyon sokan őrzünk valami Jót.

Pixel és barátnője Horvátországban nyaraltak és a Krk szigeten történt a tragédia, amikor egy tartálykocsi felborult, és elsodort több autót is. Pixel azonnal meghalt, barátnője könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

Nagyon nehéz most bármit írni itt a Bikemag hasábjain, sőt, még azt sem tudom, hogyan, mivel kezdjem a felsorolást, annyi sok jó dologgal kapcsolatban juthat eszünkbe Pix. Nagyon fiatalon ment el – egyáltalán ezt is furcsa leírni, mert a következő gondolatom, hogy nem ment el, annyi gondolata, annyi emlék megmarad róla bennünk.

Olyan ember, akinek emlékszünk a gondolataira, szavaira, meglátásaira, kevés hasonlóval találkozunk. Én nem voltam közeli barátja, de többször találkoztunk túrákon vagy munkával kapcsolatosan, és arra emlékszem, mindig milyen jókat beszélgettünk valami teljesen más témáról, mint a bringa.

Igen, mindig a kerékpározás ügyén futottunk össze, mégis inkább filozofáltunk, zenéről,  képalkotásról, hasonlókról beszélgettünk. Most nem Pixel, a bringás jut eszembe, hanem egy kutató, aki keres, keres, keres, és közben ad. És nagyon szerencsések lehetünk, hogy nekünk, bringásoknak is adott.

Montis és fotós kisokost, élvezetes verseny és túrabeszámolókat, Képeket az életéből, az életünkből, dallamokat, filmeket… Annyira együgyű ez a felsorolás… Mintha csak különálló pixelek lennének egy hatalmas képen. Amire úgysem láthatunk rá soha.

Talán Pix. Éppen most.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo