fbpx

Elmarad az idei Tour de France?

A verseny szervezője, az ASO ma reggel jelentette be, hogy valószínűleg nem tudnak megállapodni a francia mezőgazdasági termelőkkel, ezért nagy eséllyel a 2019-es Francia Körverseny elmarad.

Minden évben óriási problémát jelent a Tour de France szervezőinek a francia parasztok ellenállása, mivel a verseny júliusban, éppen a mezőgazdasági szezon közepén zajlik, ráadásul a búzaaratás is ilyenkor történik, amivel nem lehet napokat csúszni. A mezőgazdasági termelők szerint a verseny akadályozza őket a munkájukban és óriási károkat okoz nekik. Ezenfelül az állattartók is folyamatosan panaszkodnak a versenyen dolgozó helikopterekre, hogy zavarja az állataikat. Sőt állítólag olyan eset is előfordult, hogy a tehenek úgy megrémültek egy közvetítő helikoptertől, hogy napokig nem adtak tejet.

2019-ben a parasztok bejelentették, hogyha mégis megrendezi az ASO a Tour de France-t akkor ők országszerte tüntetéseket fognak szervezni és gépeikkel el fogják állni a Francia Körverseny útvonalát. Tehát ha nem sikerül megállapodni a szervezőknek a parasztokkal akkor úgy néz ki, hogy idén elmarad a világ legnépszerűbb kerékpárversenye.

 

Ha bárki komolyan vette volna ezt a cikket, nézzen rá a naptárra, csak egy április tréfa volt. 🙂

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások