fbpx

Elia Viviani megvédte Olaszországnak az Európa-bajnoki címet

Az országúti Európa-bajnokság utolsó napján az elit férfiak mezőnyversenyére került sor, ahol Elia Viviani magabiztosan nyert, ezzel megtartva Olaszországnak az Európa-bajnoki trikót. Pelikán János sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

Augusztus 11-én az elit férfiak mezőnyversenyével zárult a hollandiai Alkmaar-ban a 2019-es országúti Európa-bajnokság, ahol 172 km várt Európa legjobb férfi versenyzőire. Bár Hollandia sík, a pálya mégis bőven tartogatott nehézségeket a mezőny számára, a rengeteg kanyar, a szűk utak és az erős szél is mind azok ez elemek voltak, amik erősen beleszóltak a verseny kimenetelébe.

Várható módon a nagyobb nemzetek már a verseny elején az élre álltak, hogy biztosítsák sprintereiknek a jó pozíciót és megszabaduljanak a rosszul helyezkedő vagy esetleg gyengébb ellenfeleiktől. Az olaszok sokat dolgoztak, melynek meg is lett az eredménye, gyorsan leharmadolták a mezőnyt, ennek lett áldozata az egyetlen magyar részvevő, Pelikán János is, akit végül sok versenyzővel együtt kiszólítottak. Közben egy kisebb, 13 főt számláló csoport is el tudott szakadni a többiektől, ahol szintén az olaszok domináltak. Hátul óriási erővel üldözte őket a maradék főmezőny, de nehezen tudtak hozzájuk közeledni. A verseny fordulópontja volt, amikor az egyik éles kanyarból kijövet Vivani, Lampaert és Ackermann találta magát az élen, akik úgy döntöttek, hogy megpróbálnak hárman ellépni a többiektől. A trió szépen dolgozott és látszott, hogy haza fognak érni. Yves Lampaert a két erős sprinterrel szemben próbált meg egy “hosszú hajrát”, ami még akár sikeres is lehetett volna. Ackermann üldözte a belgát, míg Viviani lógott a kerekén, valószínűleg azért, mert a klubcsapattársa Lampaert. Végül Viviani kibújt a német mögül és felugrott az élre, ahol az olasz-belga szövetség gyorsan megköttetett a német ellen. Lampaert a sprinten még próbálkozott Vivani ellen, de az olasz könnyedén győzte le.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo