fbpx

Elhunyt Jürgen Falke, a MERIDA R+D Center korábbi vezérigazgatója

Mély szomorúsággal és nehéz szívvel kell bejelentenünk Jürgen Falke halálát. A MERIDA R&D Center GmbH hosszú ideje működő vezérigazgatója és társalapítója, aki nemrégiben egészségügyi okokból lemondott pozíciójáról, 2024. június 13-án, 61 éves korában, rövid, súlyos betegség után túl korán távozott el az élők sorából.

Falke kezdetben a CENTURION márkánál dolgozott, majd a triatlon iránti lelkesedését sikeresen átvitte a hagyományos sváb márkához a cégalapító Wolfgang Renner vezetésével. 1997-ben Thomas Hellriegel az általa kifejlesztett Helldrive-val megnyerte az Ironman versenyt Hawaiin. Falke maga is szenvedélyes triatlonista volt, kétszer is részt vett ezen a legendás versenyen. Az úttörő No Pogo MTB modell sikerében is nagy szerepe volt, amelyet 1997-ben az “Év kerékpárjának” választottak. Falke irányításával a Shimano European Design Contestet is kétszer nyerte meg. A CENTURION alapítójával, Wolfgang Rennerrel közösen tárgyalt a MERIDA és a CENTURION közös vállalkozásáról 2000-ben

Karrierjének másik mérföldköve a MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM sikertörténete volt, amelyben olyan kerékpáros legendák vettek részt, mint Gunn-Rita Dahle Flesjå, José Hermida és Ralph Näf. Világbajnoki címek sora, számos világkupa-győzelem, valamint egy olimpiai ezüst- és egy aranyérem a NINETY-SIX és a BIG.NINE kerékpárokkal megszilárdították hírnevét, mint a világ legjobb és legsikeresebb mountain bike csapatát. Falke, mint fejlesztő számára nem volt nagyobb megtiszteltetés, mint látni, hogy az általa tervezett kerékpárok, mint például a SCULTURA, a REACTO és a WARP, a legmagasabb szinten győznek. A Tour de France-on, a Giro d’Italián elért szakaszgyőzelmekkel, az olyan egynapos klasszikusokon aratott győzelmekkel, mint a Párizs-Roubaix és a Milánó-San Remo vagy a 2023-as Gravel Világbajnokság, a Falke egészen a közelmúltig folytatta ezt a sikertörténetet.

Amikor 2014-ben megalapították a MERIDA R&D Center GmbH-t, Jürgen Falke lett az ügyvezető igazgató, és kulcsszerepet játszott a MERIDA teljes termékpalettájának fejlesztésében és tervezésében, egészen a BAHRAIN VICTORIOUS WorldTour csapat legújabb, rendkívül sikeres versenykerékpárjaiig.

Jürgen Falke elhunytával a MERIDA Taiwan és a MERIDA R&D Centre GmbH egy olyan kreatív ereje teljében lévő látnokot veszített el, aki több mint 20 éven keresztül alakította és befolyásolta a márka fejlődését.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo