fbpx

Eldőlt: ifjúsági olimpiai fesztivál 2017-ben Győrben, az MKSZSZ társszervezésében

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén Rómában eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF). A közgyűlésen Borkai Zsolt (képünkön jobbra), a MOB elnöke, Győr polgármestere és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester valamint Patrick Hickey, az EOC elnöke aláírta a fogadó város szerződését (Host City Contract). Részletekért lásd a cikket…

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség 8 másik sportággal közösen vesz részt a világesemény társ-rendezőjeként, a 2012. május 7-én aláírt szerződés alapján. A szerződést, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség részéről Törzsök Zsolt (a képen balra, azóta már újraválasztott elnök) írta alá, aki akkor a hazai kerékpársport egyik óriási lehetőségének nevezte és egyben rámutatott, hogy ez ugródeszkaként szolgálhat a sportág megújításához.

Az olimpiai ciklus lezárásaként szeptember 15-én rekordidő alatt újraválasztott MKSZSZ elnökség, ezzel újabb nagy lépést tett előre, a választási programjában megfogalmazottak megvalósítása érdekében.

Az EYOF egyébként a kontinens utánpótlásának kiemelkedő ötkarikás sportrendezvénye, amelyen Magyarország a MOB szervezésében 1991 óta minden alkalommal részt vett. Résztvevői a felnőtt olimpiai csapatok 20-25%-át alkotják. Kétévente rendezik meg, és ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint a nagy olimpia: ötkarika, olimpiai láng, nyitó és záróünnepség, olimpiai falu.

A 14-18 éves korosztály számára kiírt versenyen  3000 sportoló méri össze tudását és erejét 49 tagországból. Tavaly a nyári olimpiai fesztivált a törökországi Trabzonban rendezték. A magyarok  36 versenyzővel indultak 4 sportágban. A magyarok 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek. Az éremtáblázaton nemzetünk az előkelő hatodik helyen végzett 49 ország közül.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo