fbpx

Eisenkrammer Károly vezetésével új elnökség az MTB-szövetség élén

Eisenkrammer Károly személyében új elnököt, és elnökséget választott ma a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség közgyűlése, miután visszahívták a korábbi elnököt, Katona Kálmánt.

Nem tévedés, sor került Katona Kálmán visszahívására, annak ellenére, hogy a korábbi elnök üzenetben – és az mksz.sport.hu-n olvasható közlemény szerint – már lemondott az MMTBSzSz-ben és az MKSZ-ben betöltött elnöki tisztéről. A lemondást azonban egyelőre nem erősítette meg hivatalos, aláírt lemondó nyilatkozat, így a közgyűlés az eredeti napirend szerint döntött visszahívásáról – de ne szaladjunk ennyire előre.

az egyhangú szavzás jellemző kép volt a mai közgyűlésen

az egyhangú szavzás jellemző kép volt a mai közgyűlésen

A közgyűlés a szövetségi kapitányok beszámolóival kezdődött, először Valter Tibor, a felnőtt válogatott kapitánya ismertette az idei munkát. Elmondta, hogy a nagyobb támogatással több lehetőség nyílt a versenyzők számára, beszélt többek között Parti András és Juhász Zsolt nemzetközi szintű eredményeiről, de kiemelte, hogy összesen két-három XCO-versenyzőre nehéz olimpiai kvótaszerzést alapozni, valamint egyelőre nem állunk jól utánpótlás szinten.

Benkó László utánpótlás kapitány hasonlóan elégedett volt a növekvő keretekkel, és az U15-U17 kategóriára hívta fel a figyelmet, ahol jól teljesítünk nemzetközi szinten, ez például az utánpótlás Európa-bajnokságon is mérhető volt, tovább lehet építkezni U19 és magasabb korosztályokban. Schettrer Zsolt a triál szakág helyzetét ismertette, ami jelen pillanatban egy személy, Hegedűs László kiváló eredményeit jelenti, aki a világkupa szezon döntő részét saját költségből fedezte.

A Felügyelő Bizottság elnöki tisztéről korábban lemondó Dr. Princzinger Péter arról számolt be, hogy Katona Kálmán elnöklése alatt elmaradt az – egyébként kötelezően előírt – érdemi szakmai és pénzügyi beszámoló, és a pénzügyi terveket sem terjesztették a közgyűlés elé. Így pusztán annyit lehetett utólag megállapítani, hogy az előző évi mérleg a könyvelés adatai alapján készült. Nyilván felmerült a kérdés, hogy mi a jelenlegi pénzügyi helyzet, amire Princzinger azt válaszolta, hogy az elnöki átadás-átvétel során kell majd mindennek kiderülnie.

Az új elnök, az elnökség és FEB-tagok

Az új elnök, az elnökség és FEB-tagok

A következő napirendi pont Katona Kálmán visszahívása volt, amit a közgyűlés a jelen lévő 22 főből 21 szavazattal, 1 tartózkodással elfogadott. Következett a tisztújítás, elnököt, elnökségi tagokat, felügyelő bizottsági elnököt, és új felügyelő bizottsági tagot választottak. Egyhangú szavazással lett Eisenkrammer Károly MMTBSzSz-elnök, Tóth Árpád alelnök, Molnár Dénes, Révész Máriusz, Szász Viktor és Tóth András elnökségi tagok, valamint Schvarcz Viktória FEB-tag. A FEB-elnöki tisztért Dr. Princzinger Péter 21 szavazattal lett befutó Harangvölgyi András ellenében, aki egy szavazatot kapott.

Az új MMTBSzSz-elnök, Eisenkrammer Károly rövid beszédében első teendői között említette a szakág jelenlegi helyzetének tisztázását, amivel kapcsolatban bőven van tennivaló, és határozottan kiemelte, hogy hosszú távú célja, hogy az MMTBSzSz elnökeként is az egyszövetségi rendszer alapjainak megteremtésén dolgozzon. Ugyanis minden fontos – pénzügyi – kérdésben az ernyőszövetség, az MKSz kezében van a döntés, a szakágak számára a magasabb színvonalú szakmai munka megoldható egyszövetségi rendszeren belül is.

Előzmények az ÚjSzövetség blogban: https://bikemag.hu/rovat/kerekpar-blog/ujszovetseg

.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo