fbpx

Egyre rosszabb Nibali helyzete, fél csapata szerepel a doppingdoki listáján

Olaszországban az UCI-licencbizottság döntésének napjára időzítette a Gazzetta dello Sport azt a hírt, amiben 38 nevet tartalmazó listát közöltek a hírhedt doppingdoki, Michele Ferrari klienseiről, köztük 17 Astana-versenyzővel…

PIC390246408

A Gazetta mai cikke szerint az olasz lap részéről betekintést nyertek a Padovai Nyomozás (bűnszervezetben végrehajtott doppingolás ügyében folyó vizsgálat) 550 oldalas aktájába. A korábban több kerékpáros világsztár felkészülését irányító Dr. Michele Ferrari-t 2002-ben Olaszországban, majd 2012-ben az Armstrong-ügyet követően világszerte eltiltották a sportorvos-edzői tevékenysége gyakorlásától. (Itt azért meg kell jegyezni, hogy Ferrari versenyzőinek tiltott szerekkel történő felkészítése mellett óriási szaktekintély a kerékpársportban, tevékenysége nem a doppingolásra korlátozódott – a szerk.)

A listán szereplő kerékpárosokkal Ferrari már eltiltott sportorvos-edzőként foglalkozott a gyanúsítás szerint, vagyis törvénysértés valósulhatott meg. A cikkben külön kitérnek az Astana Team jelenlegi menedzsere, Alexander Vinokurov és Dr. Michele Ferrari szoros kapcsolatára, ami több módon bizonyítható. Amennyiben bebizonyosodik a törvénysértés, a listán szereplő versenyzők ellen is indulhat eljárás. A nevek között nagy eredményekkel rendelkező profikat is találunk, mint Filippo Pozzato, Michele Scarponi, Giovanni Visconti, Alekszander Kolovnyev, Roman Kreuziger (a cseh versenyző jelenleg a Tinkoff-Saxo bringása, de az érintett időszakban a kazah csapatot erősítette, biológiai útlevelével kapcsolatos doppingügye még nem zárult le), Gyenisz Mencsov és Alexander Vinokurov.

A teljes lista (főleg olasz kerékpárosokkal): Leonardo Bertagnolli, Simone Boifava, Diego Caccia, Enrico Franzoi, Marco Frapporti, Omar Lombardi, Fabrizio Macchi, Marco Marcato, Andrea Masciarelli, Francesco Masciarelli, Simone Masciarelli, Daniele Pietropolli, Morris Possoni, Filippo Pozzato, Alessandro Proni, Michele Scarponi, Francesco Tizza, Giovanni Visconti, Ricardo Pichetta, Andrea Vaccher, Mauricio Ardila, Vlogyimir Bileka, Borut Bozic, Maxim Gurov, Vlagyimir Gusev, Valentin Iglinszkij, Szergej Ivanov, Vlagyimir Karpec, Alekszander Kolovnyev, Dimitrij Kozoncsuk, Roman Kreuziger, Gyenis Mencsov, Jevgenyij Petrov, Jaroszlav Popovics, José Rojas, Ivan Rovny, Jegor Szilin ésAlexander Vinokurov.

Az ügyben már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke, Brian Cookson is megnyilvánult, nagyon súlyosnak nevezte a vádakat, és biztosította arról a kerékpársport iránt érdeklődőket, hogy az UCI-licncbizottsága, akik ma 17 órára ígértek döntést az Astana Team WorldTour-licencével kapcsolatban, fel fogja dolgozni a friss információkat is a végleges álláspont kialakításához.

Korábbi információk az Astana Team licencügyéről: IDE KATTINTVA.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo