fbpx

Egyedi kerékpárok a futószalagról?

A legtöbb bringásnak az a terve, hogy álmai kerékpárját ő maga legózhassa össze olyan alkatrészekből amilyeneket szeretne rá. Egyetlen gond van csak ezzel: eddig nagyságrendekkel drágább volt egy bringát így összerakni, mint kompletten megvenni. Most már nem kell erről sem lemondanod a ROSE Bikes-nak köszönhetően!

rosebikes_rose_kerekpar_rose_bolt2

A ROSE Bikes az első kerékpárgyártó, aki sorozatgyártás mellett teszi lehetővé az egyedi kerékpárok összeállítását! Miért is jó ez? A ma kapható minőségi kerékpárok egyre inkább gyártó specifikusak, és főleg a hegyikerékpárok esetében sokszor egy első váltót sem tudsz lecserélni rajtuk egyszerűen mert más szabványok szerint készült van rajtuk mint ami a boltban meg tudsz vásárolni. Ez egyrészt jó, mert a rendszerintegráció révén hol sárférőhelyet, hol súlyt, hol egyéb más dolgot nyersz, viszont rémálommá teszi az alkatrészek cseréjét. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb gyártó vagy Shimano-val, vagy SRAM-al szereli a gépeit (néha meg Campával), és te nem tudsz ezen változtatni, hiába is szerettél bele egy-egy modellbe.

Persze kérheted kedvenc kerékpárboltodban az alkatrészek cseréjét még a vásárlás előtt, ezzel azonban plusz költséged lesz, és valljuk be őszintén egy nyereg cserén kívül a szerelők sem szívesen nyúlnak bele a komplett konfigurációkba, mert nehéz lesz utána a garanciát érvényesíteni a gyártó felé.

A bringák legnagyobb része egyedi rendelés alapján készül.

A bringák legnagyobb része egyedi rendelés alapján készül.

A kerékpárboltokban azt tudod megvásárolni ami egyrészt készleten van (jellemzően ezt akarják majd eladni neked), másrészt ami a forgalmazó raktárában megtalálható. Amennyiben a kiválasztott álomgéped egyik helyen sincsen, akkor lehet, hogy pár nap, de rosszabb esetben fél év is lehet az átfutási idő mire a kezedben tarthatod!

rosebikes_rose_kerekpar_rose_bolt4

Ezekkel a problémákkal Bocholtban is tisztában voltak hiszen több mint 100 éve űzik a kerékpárkereskedelem nevű szakmát, így létrehoztak egy teljesen új modellt. Komoly munkával, és programozói tudással összeraktak egy kerékpár konfigurátort melyben több száz váz, és több ezer alkatrész szerepel. Ezekből tudod összeválogatni a saját álomgépedet. Persze nem kell félni, a rendszer végig „fogja a kezedet”. Vannak ugyanis sztenderd kerékpárok, melyeket logikusan kategorizálva megtalálsz, melyek tesztekben is szerepeltek már, és ezeket tudod testre szabni. Természetesen magyar nyelvű a kezelőfelület, így biztosan nem okoz gondot a kezelése.

Screen Shot 2016-02-21 at 07.13.01

Ahol „villáskulcs” jelet látsz, ott változtatni tudsz a gyári specifikáción, legyen szó akár hajtómű fogszámokról, akár gumikról, akár a bandázs színéről! Mert hogy ilyen mélységig tudsz belenyúlni a komplett bringába! Amikor magadnak válogatod össze különböző weboldalakról az alkatrészeket, akkor minden felelősség a tiéd, hogy az adott cucc a másikkal kompatibilis lesz-e. A ROSE Bikes konfigurátora azonban itt is figyel! Kiválasztasz egy szingó gumit a gyári kerékhez? Rögtön látni fogod, hogy ehhez más kereke(ke)t ajánl a rendszer.

Screen Shot 2016-02-21 at 07.20.59

Monolink sínnel rendelkező nyerget tennél a bringára? Semmi gond, de rögtön látod, hogy a nyeregcső nem kompatibilis vele, ezért ott is másikat kell választanod az amúgy nagyon tág palettáról. Így tehát nem tudsz hibázni, a kész bringád biztosan azt a felhasználói élményt fogja nyújtani amit elvársz tőle.

ROSE bringák a Bikepont-ban!

ROSE bringák a Bikepont-ban!

Akkor sincsen semmi probléma, ha mégis tanácsra lenne szükséged. Magyar nyelvű ügyfélszolgálat áll a rendelkezésedre, ahol maximum 24 órán belül választ kapsz az email-edre, sőt idéntől már a Bikepont kerékpárüzletben lévő bemutatóteremben személyesen is megnézheted a bringákat, vagy kérhetsz tanácsot a konfiguráláshoz, és akár a Facebook oldalon is írhatsz üzenetet!

Milyen előnyöket nyújt még ha a ROSE Bikes-tól vásárolsz kerékpárt? A piac legjobb árait kapod, mivel nem a klasszikus gyártó-nagyker-kisker vonalat használják, hanem a 21. századi igényeknek megfelelően B2C (Business-to-Customer) azaz a gyár közvetlenül neked szállít, ezért sokkal kedvezőbb áron tudnak kiszolgálni. És bizony sokszor gyorsabban is!

Elképzelhetetlen mennyiségű alkatrész áll a rendelkezésedre!

Elképzelhetetlen mennyiségű alkatrész áll a rendelkezésedre!

A kerékpárokra 6 év garanciát nyújtanak, ami természetesen él akkor is ha versenyzel velük (hiszen egyrészt erre készítik őket). Ezt más gyártóknál szintén ritkán kapod meg. Aki bringázik, annak sajnos egy baleset, vagy komolyabb esés mindig benne van a pakliban. A vázakra 50%-os „crash replacement” garanciát adnak, tehát ha mondjuk elüt az autó és eltörik a vázad, akkor az eredeti ár feléért újat küldenek neked!

Nem egy szokványos "gyártósor"

Nem egy szokványos “gyártósor”

Persze hazugság lenne azt mondani, hogy csak előnye van az egyedi építéseknek! Az átlagos szállítási idő 3-4 hét mivel a kerékpárokat a megrendelés pillanatában kezdik összeszerelni. Ez lassabb lehet, mint amikor a boltban vagy forgalmazónál éppen van az adott kerékpár raktáron amit kinéztél. Így viszont pontosan olyan szettel, kerekekkel, gumikkal, alkatrészekkel kapod az álomgéped amilyennek szeretnéd, és utána már csak használnod kell! És persze vannak „bike now” jelzéssel ellátott kerékpárok is melyeket nem lehet konfigurálni, viszont azonnal szállíthatóak!

Nem vagy biztos a ruhaméretedet illetően? Gyere be és próbálj!

Nem vagy biztos a ruhaméretedet illetően? Gyere be és próbálj!

Eddig sokan bizonytalanok voltak a ROSE márkával kapcsolatban mert „csak” neten lehetett megnézni (kivéve azokat az eseményeket ahol jelen volt), most azonban már megtapogathatod őket a Bikepont-ban. Vajon máshol is kapsz ilyen szintű támogatást a döntésedhez?

-X-

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo