fbpx

Egy világkupa képekben: A Multivan Merida Team a legjobb csapat Kanadában

Újabb sikeres világkupán van túl a Multivan Merida Biking Team. A kanadai Mount Sainte-Anne-ban a spanyol Jose Hermida ezüstérmet szerzett, a norvég Gunn Rita Dahle Flesja pedig az ötödik helyen érkezett, aminek köszönhetően a csapatrangsorban sikerült megszerezni az első helyet.

Mont Sainte Anne az egyik klasszikus verseny a hegyikerékpár sportban, az egyik legnehezebb olimpiai-krossz pályával. Technikás mászások, meredek lejtők, trükkös sziklakertek garantálják, hogy száraz időben is csak a legjobbak küzdhetnek a győzelemért.

Ezúttal esett az eső a női verseny rajtjánál és a férfi futam utolsó körében, ami még nehezebbé tette a pályát. Ez viszont nem volt rossz hír a Multivan Merida Biking Team bringásai számára, akik a Merida Big Nine gépeken, Maxxis gumikkal álltak rajthoz.

Gunn Rita Dahle Flesja nem sokat várt a kanadai futamtól, lévén antibiotikumokkal kezelték a megnyert Európa-bajnokság után. Nem csoda, hogy a legjobbak tempója túl gyors volt neki, de így is szép teljesítményt nyújtott, időnként a negyedik pozícióban hajtva.

„Csakúgy Katerina Nash-sel voltam meccsben, mint La Bresse-ben, de most nem a győzelemért. Remek, kemény versenyt vívtunk, s végül ő volt a jobb. A körülményekhez képest örülök az ötödik helynek” – nyilatkozta Gunn Rita.

José Hermida – aki 2010-ben ezen a pályán lett világbajnok – meg akarta mutatni, hogy az elit férfi mezőny élén képes végezni. Mivel a szezon eleje nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a spanyol változtatott a felkészülésén, hogy az olimpiára kerüljön csúcsformába.

„Sosem egyszerű gyakorlatilag újrakezdeni a szezont júniusban, de sikerült felvenni a leggyorsabb srácok tempóját” – mondta Hermida, aki a rajt után az üldözőbolyban követte az élen haladó svájci Nino Schurtert. Két kört követően egyértelmű volt, hogy ő a legerősebb az üldözők közül, így egyedül eredt Schurter nyomába, és a szerencse is mellé szegődött.

„Amikor Nino defektelt, megnyílt az esély a győzelemre, az esőben extrém technikás lett a pálya az utolsó körre. Sajnos sprintre érkeztünk, amiben Schurter nagyon jó, de örülök, hogy visszatértem a játékba és jó a formám” – értékelt a spanyol.

A többiek közül Ralph Naef is jól kezdett, de kisebb balesetet szenvedett egy fának ütközve, ami megtörte a ritmusát és időt is veszített, s végül 11. lett. Jochen Käß a 18. helyen zárt, Rudi van Houts egy defekt után nagyon visszacsúszott, s végül kört kapott.

 

Eredmények:

1. Nino Schurter (svájci), ideje 1:41:24,

2. Jose Antonio Hermida Ramos (spanyol), 1:41:24,

3. Jaroslav Kulhavy (cseh), 1:43:13.

Teljes eredménylista: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template3/layout.asp?MenuId=MTUyMTM&LangId=1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo