fbpx

Egy hónap múlva K&H Olimpiai Kerékpáros Nap Budapesten

A városligeti 56-osok terén, egy hónap múlva rendezi a Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE a közös családi szabadidősport-napját, a K&H Olimpiai Kerékpáros Napot. Az október 2-ai eseményre Budapest 15 pontján lehet csatlakozni, programba kerül „minden, ami kerékpár”.

Az eseményen a szervezők, a fővárosi kerékpárút-hálózatot érintő 15 regisztrációs pontot építenek ki Budapesten. A „Budapesti túrához” – mely a városi kerékpározást népszerűsíti – csatlakozni bármelyik állomásnál lehet, majd legalább két további pontot kell érinteni 9 és 14 óra között a városligeti rendezvényközponba tartó eljutásig ahhoz, hogy a résztvevő, a 15 órakor kezdődő sorsoláson – ahol értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra – részt vehessen. Jelentkezéskor mindenki kap egy regisztrációs kártyát és egy térképet, melyen a többi regisztrációs pont lesz feltüntetve.

A városligeti 56-osok terén ismert kerékpárosokkal lehet majd találkozni, különböző szakágak bemutatóival lehet majd ismerkedni; ott lesz „minden, ami kerékpár”. A programban a bemutatók, kiállítások mellett, kerékpáros ügyességi feladatok, hegyikerékpáros pályán háziverseny; továbbá bmx-, triál- és monocikli-bemutatók szerepelnek; különféle kétkerekűek kipróbálására is lehetőség nyílik. Kiemelt megjelenést kap a helyszínen a kerékpározás magyarországi történetének közel 120 éves bemutatása. A Közlekedési Múzeum velocipédjeitől kezdve, a II. Világháborús katonai kerékpárokon, az olimpiákon részt vett magyar kerekesek sporteszközein keresztül, a retro-filmekig és fotókig minden látható lesz. A kerékpáros korzóhoz több társadalmi szervezet – szövetségek és egyesületek – is csatlakozik.

Elkészült a rendezvény honlapja; az eseménnyel kapcsolatos minden információ megtalálható a folyamatosan frissülő www.kerekparosnap.hu oldalon.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo