fbpx

Egy győzelemnyi UCI-pontot gyűjtött Szerbiában az Utensilnord!

Szerbiai Europe Tour versenyen, a 140 kilométeres Belgrád-Cacak-on ért el kiváló eredményt kontinentális csapatunk, az Utensilnord-Ora24.eu sora, Kusztor Péter második, valamint Dér Zsolt 5. helyével 40 UCI-ranglista pontot sikerült gyűjteni.

A Belgrad-Cacak egy alapvetően széles úton zajló, gyors verseny, a táv derekán nehezíti a mezőny dolgát egy 500 méteres emelkedő. A magyar csapatból Dér Zsolt, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter, Radonics Máté és Simon Péter indult a versenyen.

Kusztor Péter (Fotó: Vanik Zoltán)

Kusztor Péter (Fotó: Vanik Zoltán)

Kusztor végig aktívan versenyzett, már az első szökésbe is benne volt, Lovassy Krisztiánnal egyetemben. Az elmenést még a hegy előtt annulálta a mezőny, de Kusztor az emelkedőn ismét tette a kereket az akciókra, és sikerült újból belekeveredni – ezúttal már a nyerő – háromfős szökésbe, sajnos két Adria Mobil versenyző, Matej Mugerli és Tomaz Nose társaságában.

Dér Zsolt (Fotó: Vanik Zoltán)

Dér Zsolt (Fotó: Vanik Zoltán)

A szlovének ellen egyedül nem sok esélye maradt a magyar bajnoknak, a hármas igazságosan megosztozott a helyezéseken, Mugerli nyert, Kusztinak a második hely jutott. Az Utansilnord csapata számára a mezőnyhajrá is jól alakult, Dér Zsolt volt ugyanis a második leggyorsabb, vagyis ötödik lett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások