fbpx

Eb és világkupa hétvégén – újabb pontokért mennek a magyarok

A mostani hétvégére, 2011. augusztus 4. és 7. között ismét jelentős versenyek kerültek a hazai hegyikerekesek nemzetközi versenynaptárába. A szomszédos Szlovákiában, Dohnanyban az olimpiai szám Európa-bajnokságát rendezik, míg Lengyelországban triál világkupára kerül sor.

Eb és világkupa hétvégén – újabb pontokért mennek a magyarok

Eb és világkupa hétvégén – újabb pontokért mennek a magyarok

Az olimpiai szám kontinensviadalán a magyar válogatottat a felnőttek közt Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE), U23-ban Benkó Barbara (Focus MIG Team), Kéri Zsófia és Béla Attila (mindkettő LTV Merida Racing); a juniorok közt Fenyvesi Péter (Bringabanda SC), Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing) és Szalontay Bence (Merida Maraton Team-CST) képviseli.

„Az Eb-n világranglista-pontokat is lehet gyűjteni, ami ismét számít az olimpiai kvalifikációba. Benkó Barbi U23-ban képes lehet dobogóra állni, Parti Andrist felnőttben harmincba várom, de Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is beérhet a negyven körül, újabb pontokat hozva. Juhász Zsolt felépült betegségéből, de nem indul az Eb-n, mint ahogy Erdélyi Eszter sem, akinek a helyébe várhatóan a nyár végén, török versenyen Módos Gabit vetjük be a kvótát jelentő pontokért. Augusztus közepén csehországi világkupa vár az olimpiai válogatottra.” – mondta elöljáróban Valter Tibor szövetségi kapitány.

A mostani hétvégén az olimpiai szám képviselői mellett a triálosok is a nemzetközi porondra lépnek: a lengyelországi világkupára Hegedűs László (Veres Ördögök SE, 26”-os kategória), Erdélyi Ádám (Veres Ördögök SE 26”), Végh András (George KSE 26”) és Bay László (Veres Ördögök SE 20”) fog elutazni.

A szlovák olimpiai-krossz Európa-bajnokság honlapja: http://www.europemtb2011.com
A lengyel triál világkupa honlapja: http://www.trialworldcup.pl/
A cseh olimpia-krossz világkupa honlapja: http://www.bikevysocina.cz/

Forrás: MMTBSZSZ sajtóközlemény; www.mmtbszsz.hu
Fotó: Werner Schulte-Lünzun

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo