fbpx

Dirtpark Kupa: Benkó és Buruczki a győztes

Lezajlott a második OX kupafutam is 2009. Május 10-én. Sajnos sokan nem vállalták a nagyobb utat, ezért a Pilis Kupához képest kevesebb versenyző meccselt a komlói Dirtparkban.

komlo_1

Az idei 5,6 kilométeres 280 méter szintkülönbséggel bíró kör még a korábbiaknál is jóval technikásabbra sikerült. Sokan szidták, de – hozzám hasonlóan – szép számmal akadtak olyanok is, akiknek tetszett. Egyedül azt kifogásoltam, hogy az újonnan vágott ösvények nagyon járatlanok voltak. A rajt-cél terület után sunyi emelkedő következett, egy balkanyart követően egy kis dagonya, tovább emelkedő, majd gyors lejtő, amit egy kanyarokkal tűzdelt gurulós szakasz követett. Ezután érkeztünk a pálya legtechnikásabb részéhez, amit a legtöbben futva teljesítettek. A rengeteg hepehupa és a sziklák már önmagukban is komoly akadályt jelentettek, de ezek még kiegészültek pár letöréssel.

Az utolsó mászás elég kemény volt...

Az utolsó mászás elég kemény volt...

A továbbiakban a pálya meredeksége és a laza talaj okozott gondot. Tilitoli következett, amit egy gyors lejtőn pihenhettünk ki, hogy újult erővel vághassunk neki az ismét tolós résszel tarkított mászásnak. A „mászóka” után rövidke balkanyarral végződő lejtő, majd rézsűs, laza talajú emelkedő jött, ami megint toligálással ért véget. Gyors lejtőn jutottunk el a 4X pályához. Nagyon élvezetes volt, de okosan kellett megválasztani a sebességet, mert az ugratók magasra dobtak. A „krosszozás” után teljes hosszában tekerhető emelkedő, egy gyors lejtő, egy kisebb hupli, egy siratófal majd a célig gurulás várt a bringásokra.

Benkó Barbara fölényes győzelmet aratott

Benkó Barbara fölényes győzelmet aratott

Már szombaton is nagy volt a hőség a komlói „kemencében”, de vasárnapra aztán igazán befűtöttek, ami árnyékos szakaszok híján még elviselhetetlenebb volt. A meleg mellett a pálya gyors lejtői és akácosai is szedték az áldozatokat.

1. hely: Buruczki Szilárd

1. hely: Buruczki Szilárd

Sajnálatos módon több sérülés is történt, de legszerencsétlenebbül a kiválóan teljesítő Szlobodnyik Zsolt járt, akit egy bukást követően kórházba kellett szállítani. A tövisek miatti tüskék bár nem fájdalmasak, azért okoztak némi bosszúságot. (Négy kör alatt hármat sikerült összeszednem az első kerekemmel, de szerencsére a latexlötty jól végezte dolgát.)

2. hely: Juhász Zsolt

2. hely: Juhász Zsolt

Az Elit férfiak csatáját Buruczki Szilárd rajt-cél győzelemmel nyerte. Az abszolút dobogó második fokára Juhász Zsolt, a harmadikra pedig Blazsó Márton állhatott. Az Elit nők összetettjében Benkó Barbara – az idei első hazai versenyén – fölényes győzelmet aratott Dósa Eszter és Vajda Márta előtt.

3. hely: Blazsó Márton

3. hely: Blazsó Márton

Letölthető dokumentumok:
– teljes eredménylista

Szöveg és fotó: Kovács Botond

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások