fbpx

Dina Márton óriásit ment, hetedik az albstadti világkupán!

Nagyszerű formában vannak mountain bike versenyzőink, Benkó Barbi múlt heti top10-es vk-eredménye után most a 23 év alatti férfiak mezőnyében Dina Márton szerzett egy hetedik helyet a németországi Albstadt pályáján.

marci

A futamot az olasz Nadir Colledani nyerte 1:25:49-es időeredménnyel, a magyar versenyző 1:43 percet kapott tőle. Valter Attila szintén túlteljesítette csehországi eredményét és 33. helyen zárt a több mint 150 fős, erős nemzetközi mezőnyben. Marcival a verseny után készítettünk rövid interjút:

– Gratulálunk a nagyszerű hetedik helyhez, mondhatjuk, hogy életed eddigi legjobb eredménye?

– Abszolút életem legjobb eredménye, nagyon örülök, mert Nove Mesto-ra és Albstadtra készültünk nagyon. Nove Mesto-ban sajnos elestem a rajtkörben, a tülekedésben így adta ki, én húztam a rövidebbet. Az a pálya merev bringával amúgy sem fekszik nekem, ott végül nem sikerült a jó eredmény.

Itt a 24. helyről indultam, közvetlenül induláskor visszacsúsztam kicsit 40 környékére, de aztán jól ment a rajt, a 15-20. helyre előreverekedtem magam. Innen folyamatosan előzgettem az embereket, egy ideig a 3-4-5-6. helyen mentünk egy sorral. Lefelé többször leszakadtam, de aztán felfelé vissza tudtam zárkózni. Az utolsó körre már görcsölt a lábam, visszaestem kicsit, megelőztek, de a 7. helyet sikerült megszerezni!

– Számítottál egy ilyen jó formára?

– Ezekre a versenyekre készültem eddig a legjobban, december óta mindent erre építettünk fel. Nagyrészt edzőmnek, Kiss Áronnak köszönhetem, hogy így összejött minden, de Cser Gábornak is szeretnék köszönetet mondani, aki sokat segít, a versenyen pedig Juhász Zsoltnak köszönöm a frissítést és a segítséget!

– Mi a további terv? Ha a vk-szezon elejére ilyen formába sikerült lendülni, ebből bármi lehet még…

– Andorra helyett Tour de Hongrie-t megyek, aztán a svájci vk-fordulóra Lenzerheidébe talán sikerül eljutni. A tengerentúli versenyeket úgy néz ki, kihagyjuk, de a vb-re és talán az Eb-re megyünk majd.

– Gratulálunk még egyszer és további sok sikereket a szezonra!

Köridős eredménylista: albs_xco_mu_analysis

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo