fbpx

Dina Marci elárulta, hogy mit esznek a Girón verseny közben

A Giro d’Italia 11. szakasza mind útvonalban, mind a verseny alakulásában igazán érdekesre sikerült, a Strade Bianchéra emlékeztető szakaszt sok versenyző kellemetlen élményként élte meg, de voltak olyanok is, akik nagyon élvezték, az utóbbiak közé tartozik Dina Márton az EOLO-Kometa magyar bringása is, aki a szakasz után mesélt arról, hogy hogyan élte meg ezt a napot és még pár érdekességet is elárult, pl verseny közbeni táplálkozásról. 

„Baromi jó volt”–  ezzel indította Dina Márton (EOLO-Kometa) a Giro d’Italia 11. szakasza utáni bejelentkezését. „Ez volt a legjobb szakaszom eddig, iszonyatosan élveztem! Nyilván nem voltam az elejében, mert rosszul helyezkedtem, de nem is kellett. Ez egy nehéz szakasz volt alapvetően, és szerintem sokan megszenvedték, de nekem különösen jól esett ez a strade bianchés rész. Mára az volt a terv, hogy mindenki élje túl, de végül is Gavazzi elmenésbe került, és nagyon jó erőben érezte magát, úgyhogy elég komoly csalódás neki, hogy elesett, és így nem tudott harcolni a győzelemért.”

Francesco Gavazzi így is bekerült a nap előkelő TOP10-ébe, a 8. helyen zárt, Márton pedig a 75. helyen ért be.

Márton az időjárást trükkösnek nevezte„Ma az időjárás megviccelt minket. A szakasz elején nagyon meleg volt, aztán baromi poros lett, utána viszont elkezdett esni az eső, tehát kicsit lejjebb ment a por, és így trükkös lett az egész, mert jobban kellett figyelni az aszfaltos részeken, hiszen csúszott az út.”

A frissítés kapcsán megtudtuk tőle, hogy ez ugyanúgy megy a Girón, mint a többi versenyen. „Szakasztól meg intenzitástól függően 60, 80, 110 gramm szénhidrátot viszünk be óránként izotóniás italok, rizs szeletek, energia szeletek, gélek és zselék formájában. Ma egyébként pont nem volt frissítőzsák, hanem csak kulacsokat kaptunk, mert a strade bianchés rész miatt több kaját raktunk el eleve és több olyan kulacsot kaptunk, amiben szénhidrátos ital volt. Egyébként általában fele-fele arányban indulunk vizes és szénhidrátos italos kulaccsal, de ma több volt az utóbbiból.”

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo