fbpx

Deuter Operate 1 laptoptáska

A laptopszállításra tervezett válltáska – más nevén „futártáska” – az egyik legideálisabb táskatípus a mindennapokban, például munkába járáshoz, ügyintézéshez, iskolába vagy tárgyalásra. Optimális védelmet nyújt a készüléknek, kerékpáron vagy gyalog közlekedve egyaránt stabilan áll a háton, viszont egy pillanat alatt kézközelbe hozható. Ha útközben bármire szükségünk lenne, nem kell a zsákot lecsatolni: elég magunk elé fordítani, a számos zseb és tárolórekesz így már könnyen elérhető.

[divider scroll_text=””]
Az 1898-ban alakult Deuter postai zsákok gyártásával kezdte működését, mára a világ egyik vezető túrafelszerelés gyártója. A német márka sikeresen ötvözi a magas szakértelmet a legjobb anyagokkal és csúcstechnológiával, kerékpáros táskakínálatukban bármely szakág szerelmese – legyen hölgy, férfi vagy gyermek – megtalálja a szükséges kellékek hordozóját.

A Deuter Operate laptoptáska sorozat három méretben kapható, hozzánk a legkisebb érkezett, amely a gyártó szerint 13″-os monitorral rendelkező készülékek elhelyezésére optimalizált. Alkalmas mind kerékpáros, mind gyalogos használatra, azaz bármilyen közlekedési eszközt igénybe vehetünk. Ajánlható ügyintézéshez, munkához, diákoknak, tehát főképp olyanoknak, akik számára a számítógép használata egész napos szükséglet. Az Operate I. mellett két nagyobb méret áll rendelkezésre: a közepes modell neve Operate II, amely a legelterjedtebb 15,6″-os laptopokat fogadja, a III-as változat pedig a 17″-os kijelzőkkel rendelkező készülékek számára biztosít megfelelő helyet.

Kézben, vállon, ahogy tetszik!

A laptoptáska vonzó alternatívát kínál mind a kézi aktatáska, mind a hátizsákkal szemben. Nevezhetjük futártáskának is, mivel hasonló típust viselnek a városban szélsebesen csomagokat szállító kerékpáros futárok. A Deuter Operate sajátossága az egyszerűen állítható hosszúságú vállpánt, amelyet egy csípőpánt egészíti ki. Döntően ez a rögzítésmód teszi lehetővé a kerékpározás közbeni stabil helyzetet. Tehát az Operate előre hajlított felsőtest mellett sem csúszik előre, mint a szokványos laptoptáskák, ellenben szükség szerint hasonlóképpen gyorsan előre fordítható. Ehhez nem kell mást tenni, mint az erős és könnyen működő vállpántcsaton valamelyest lazítani. Értelemszerűen induláskor a hevedet meghúzásával az Operate a hátra feszül, a csípőpánt pedig ezt a helyzetet rögzíti.

Állítható hosszúságú minőségi csatos vállpánt

Állítható hosszúságú, minőségi csatos vállpánt…

A Deuter Operate sorozat szokatlanul erős kialakítást kapott, kiváló védelmet biztosít a készülék és a felszerelés számára. Emellett rengeteg funkciót kínál, vízlepergető alapanyagú, így minden bizonnyal tartós is lesz. Az Operate I. ezek miatt kissé nehezebb, mint az átlag váll- vagy futártáska, de szerintünk ezt a kompromisszumot érdemes megkötni – kiváltképp, ha a táskát napi szinten használjuk féltett készülékünk és az abban lévő értékes adatok szállítására. A német táskaspecialista fejlesztői közül sokan közlekednek kerékpáron, így jól tudják, hogy mi kell egy kiváló bicajos laptoptáskához. Így például a szükséges kellékek praktikus elrendezéséhez egy tucatnyi fakk és zseb áll rendelkezésre.

Rengeteg hasznos funkció

Rengeteg hasznos funkció

Az Operate-ben hat fő rekeszt találunk, ezen belül további osztott zsebeket és tárolóhelyet alakított ki a Deuter. Meg kell szokni a német gyártó által kínált pakolási logikát, de kis gyakorlattal minden megtalálja a helyét, és onnantól a cuccok egy szempillantás alatt elővarázsolhatók. A testünkkel érintkező külső cipzáros fakk például ideális a Kindle-olvasnak, az iPad-nek, a nyomtatott magazinnak vagy könyvnek. Ezek a táska zárt állapotában is elérhetők lesznek. Kifele haladva a következő rekesz a táskafedél alatt található rendkívül jól kipárnázott laptoptartó. Maga a bélés nem túl vastag, nem foglal sok helyet, pont eléggé kíméletes, és jól tart. Kipróbáltuk több készülékkel, és bár a gyártó 13″-os monitorral rendelkező laptophoz ajánlja, a 14″-os „erőgép” lazán elfért, de egy kompakt kialakítású 15,6-os is “csiszre” elfér benne. Az Opearte I. az utóbbi számára nyújtotta a leghatékonyabb védelmet, lévén alig volt lehetőség a rázkódásra.

Belső "labirintus"...

Belső “labirintus”…

A „belső labirintusban” tovább haladva a következő rekesz a többinél kissé nagyobb, összefüggő (nem osztott) kialakítású, tehát ideális mondjuk a váltóruha tárolására. A következő rekeszben lévő osztott zsebbe kerülhetnek az apróbb munkaeszközök, laptoptartozékok. Az ezt követő legkülső rekesz keskenyebb és számos részre és funkcióra tagolt. Tollak, kulcs, telefon, pénz vagy egyéb kisebb és nagyobb tárgy logikusan rendszerezhető, kerékpáros üzemmódban pedig ide kerülhet például a pumpa, a zsebszerszám, a villogó és miegymás. A táska külső felén további nyitott elasztikus zsebek találhatók, ideálisan azon eszközök számára, amelyre gyakran van szükség, de nem igényelnek fokozott védelmet. A bónusz a kulacstartó zseb, amely valóban hasznos mind kerékpáron, mind napi használatban.

A hátsó rekesz

A hátsó rekesz

Kerékpározás közben a Deuter Operate I. rendkívül stabilan áll a háton, köszönhetően részben az egyszerűen kezelhető vállrögzítésnek, illetve a táska kompakt méretének. Szerintünk vásárláshoz mindenképpen vigyük magunkkal készülékünket, és válasszuk azt a méretet, amelyben még pont elfér! Aki kompakt 15,6″-os laptopot használ, szerencsés esetben a most bemutatott “kis” Operate-tel térhet haza. Az Operate I. elvitathatatlan előnye, hogy 100 cm körüli mellbőség esetén a test síkjából nem áll ki, ami a védelem szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható. További tapasztalat, hogy a pánt meghúzása után keletkezett hevederszakasz praktikusan a mezzsebbe is kerülhet, lévén pont ott helyezkedik el, és “begyömöszölése” mindössze egyetlen mozdulatot igényel.

A fél iróasztal belefér...

A fél iróasztal belefér…

Menet közben nem tapasztaltunk instabilitást – a táska éles kanyarokban, döccenőkön, vagy szegélyugratások során sem mozdult el zavaró mértékben. A kisebb méretű táska ilyenkor aranyat ér! A Operate-féle pakolási rend elsőre szokatlen, de könnyen megszokható. Amit mi máshogyan valósítottunk volna meg az Operate laptoptáskán, a fedélzáródás. Ha a csatokat nem rögzítjük, azok zajosak, kellemetlenek, viszont használatuk a kiváló tépőzárnak köszönhetően nem igazán indokolt. Szerintünk vagy csat vagy tépőzár, az egyik redundáns. A probléma főleg gyalogos használat mellett jelentkezett, ilyenkor éreztük mind a himbálózást, mind „verdesést”. És habár az Operate I. külseje víztaszító, számos laptoptáska teljesen vízálló kialakítást kap, amely jól jön, ha bicajozás közben elered az eső. A lámpatartó fül is fájó hiányosság: sajnos a táska fényvisszaverő elemet sem igen kapott, legalább egy kis fület biztosíthattak volna a villogónak! Elvégre az Operate mégiscsak egy bicajos táska…

A tapasztalatokat összefoglalva, egy fokozott védelmet nyújtó laptoptáskát ismerünk meg a Deuter Operate I. „személyében”, amely kényelmes viselet, a többféle méret pedig lehetőséget biztosít az ideális társ kiválasztásához. Ha megtanuljuk és megszokjuk a belső elrendezés “deuteres” logikáját, akkor egy szerethető, strapabíró, kiváló kidolgozású és tetszetős megjelenésű munkába járós táskát kapunk.

hatizsakkorkep_deuter_09Jellemzők:

 • napi irodai munkához, üzleti útra alkalmas kerékpáros és “gyalogos” laptoptáska
 • üzletemberek, egyetemisták számára ideális választás
 • minden praktikusan és áttekinthetően elhelyezhető
 • párnázott laptoptartó rekesz
 • könyvek és iratok számára külső rekesz
 • számos cipzáras belső zseb
 • elasztikus külső zsebek
 • állítható hosszúságú csatos vállpánt
 • akár biciklizés közben is villámgyorsan a megfelelő hosszra állítható,
 • fokozatmentesen állítható csípőöv
 • tágas főrekesz az A4-es méretű mappának
 • tépőzáras belső rekeszek, egyterű és osztott egyaránt
 • levehető kulcstartó
 • párnázott hátoldal
 • stabil fogantyú
 • tépőzáras és csatos fedélzáródás
 • 11 liter űrtartalom
 • 820 g
 • 30 x 39 x 14 cm külső méret
 • 24 x 33 x 4 cm laptoptartó
 • Deuter Super-Polytex/330D Pocket Rip alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 26 790 Ft.

A cikkben említett Operate 2 két változatban 28 290 Ft-os áron, az Operate 3 pedig évjárat függvényében 28 790-31 490 Ft-ért kapható.

További információ a forgalmazó honlapján.

6 rekesz áll rendelkezésre!

6 rekesz áll rendelkezésre!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások