fbpx

Dauphine: Alberto elővette a pisztolyokat!

Egy rövid hegyi időfutammal kezdődött ma a Les Gets (Franciaország) síközpontban a Criterum du Dauphine, amelyet a Tour de France főpróbájaként tartanak számon és tulajdonképpen nem is hiányzott senki az esélyesek közül.

contador

A címvédő Chris Froome (Sky), Alberto Contador (Tinkoff), Richie Porte (BMC), Fabio Aru (Astana), Thibaut Pinot (FDJ), Roman Bardet (Ag2r), Joaquim Rodriguez (Kathusa) és sorolhatnánk a nagy neveket, tulajdonképpen csak Nairo Quintana (Movistar) és Tejay Van Garderen (BMC) nem állt rajthoz a Tour de France favoritjai közül a jövő hét vasárnapig, június 12-éig tartó WorldTour-viadalon.

Bár a táv ma csak 3,8 kilométer volt, az átlagban 9,7%-os meredekségű pályán már a top10-ben is fél perces különbségek alakultak ki. Contador kivonta a kardot, jobban mondva elővette a pisztolyokat, és 13 másodperccel bizonyult jobbnak Froome-nál, valamint 6 másodperccel Richie Porte-nál, több mint 20 km/h-s átlaggal kapaszkodva fel a “falon”. Az esélyesek közül Aru mutatott halványabb teljesítményt, csak a 36. lett 1:08 perc hátránnyal

Contador korábban azt nyilatkozta, hogy ezen a versenyen a legfontosabb, hogy minél jobban felkészüljön a Tour-ra és méltó kihívója legyen idén Froome-nak, nos eddig jónak tűnik a forma. A Dauphine-en kedden már kisebb hegyi befutó lesz, pénteken már komolyabb, a cél Vaujany. Szombaton következik a királyetap a Madeleine-nel és hegyi befutóval a Meribel emelkedőjére, és még a vasárnapi 3. kategóriás hegyi befutón is lehet különbséget képezni.

Criterium Dauphine prológ eredménye:

1 Alberto Contador (Spa) Tinkoff 0:11:36
2 Richie Porte (Aus) BMC Racing Team 0:00:06
3 Chris Froome (GBr) Team Sky 0:00:13
4 Dan Martin (Irl) Etixx-QuickStep 0:00:21
5 Julian Alaphilippe (Fra_ Etixx-QuickStep 0:00:24
6 Wout Poels (Ned) Team Sky 0:00:25
7 Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale 0:00:29
8 Adam Yates (GBr) Orica-GreenEdge 0:00:31
9 Diego Rosa (Ita) Astana 0:00:37
10 Jesus Herrada (Spa) Movistar 0:00:39

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo