fbpx

Cyclocross Világkupa Hoogerheide: Cant és Van der Poel végzett a VK ranglista élén

Január végén rendezték az UCI Cyclocross Világkupa sorozat utolsó futamát Hollandiában, melyen a futamgyőzelmeken kívül az is eldőlt, hogy kik végeznek 2018-ban világranglista élén. A nőknél Sanne Cant küzdött nagyot az első helyért, a férfiaknál pedig Mathieu Van der Poel nyerte könnyedén a futamát, ezzel mindketten megnyerték az összetett is.

Fotó: gpadrievanderpoel.nl

Az U19-es fiúk futamával kezdődött a nap, ahol a belga Niels Vandeputte volt a leggyorsabb megelőzve a 2. helyen célba érkező Jarno Bellens-t és a 3. Mees Hendrikx-et. Ezzel a Világkupa összetett eredménye is megszületett, melyet Thomas Kopecky nyert, Pim Ronhaar és Mees Hendrikx előtt.

Fotó: gpadrievanderpoel.nl

Az U23-as kategóriában a belga Eli Iserbyt bizonyult a legjobbnak, őt követte a britek tehetsége, Thomas Pidcock, a 3. helyet pedig a holland Joris Nieuwenhuis szerezte meg. A Világkupa összetettben a mostani második helyével Thomas Pidcock végzett az élen, második a futam nyertese Eli Iserbyt lett, harmadik helyen pedig Thijs Aerts végzett.

Fotó: gpadrievanderpoel.nl

A nők futamára már rendesen szétjárták a 3,1 km hosszú pályát, ezzel megnehezítve a hölgyek dolgát. A verseny elején az olasz bajnok, Eva Lechner lendült támadásba, annyira kemény tempót diktált, hogy csak a világbajnok Sanne Cant tudott rá a kör végéig felzárkózni. Ők ketten nagyon sokáig együtt haladtak 15-20 másodperccel az üldözők előtt. Az emelkedőkön látszott, hogy a belga erősebb kettőjük közül, várható volt, hogy ritmust fog váltani valamikor Cant. Ez a 4. kör második felében meg is történt és szép lassan elkezdett távolodni a világbajnok. Közben az Evie Richards, Jolanda Neff, Pauline Ferrand Prevot alkotta üldöző trióból a két montis (Neff és Prevot) akadt össze a meredek lejtőn, olyan hatalmasat estek, hogy egyikük sem tudta folytatni a versenyt, ezzel a fiatal brit versenyzőnek odaajándékozva a harmadik helyet.

Lechner üldözte Cant-ot, Richards Lechner-t, benne volt a versenyben, hogyha bárki nagyobbat hibázik akkor az helyezésbe kerülhet neki, de senki nem vétett nagyot. Így Sanne Cant nyerte a nők futamát, Eva Lechner és Evie Richards előtt. Az összetettben is Cant végzett az élen, míg a 2. Kaitlin Keough, a 3. pedig Eva Lechner lett.

 

A férfiak versenyén Mathieu Van der Poel gyorsan megmutatta, hogy ő ide nyerni jött, már az első körben megindult és senki nem tudta tartani vele a lépést. Egy kicsivel később a belga világbajnok, Wout Van Aert, vette őt üldözőbe és az egész futam arról szólt, hogy fel tud-e érni a ranglistát vezető hollandra, de Van der Poel stabilan tartotta az előnyét, így a holland végzett az élen, Van Aert lett a második, míg messze mögöttük Michael Vanthourenhout ért célba a harmadik helyen. A Világkupa összetettet Mathieu Van der Poel nyerte Wout van Aert és Toon Aerts előtt.

Ezzel lezárult az UCI Cyclocross Világkupa sorozat, de a szezonból még hátravan mindennek a csúcsa, a világbajnokság, melyet jövőhéten rendeznek Valkenburg-ban, tudomásunk szerint magyar résztvevővel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo