fbpx

Cyclocross-vb: Van Aert most megcsinálta a hiba után is!

Az U23-as verseny után az elit férfi futam is fordulatos versenyt hozott a zolderi cyclocross világbajnokságon, ismét a hazaiak, a belgák domináltak.

van aert

Az első kört kegyetlenül meghúzták a hollandok, Van der Poel és Van der Haar, a belga Wout Van Aert-tel hárman el is szakadtak a mezőnytől. Később azonban nem vállalta közülük senki a támadást a verseny korai szakaszában, így felzárkóztak Nys-ék, kialakult egy 4 belga-2 holland összetételű élboly is.

Féltávnál sajnos a két topfavorit, Van Aert és Van Der Poel összeakadtak, a holland cipőjét alig bírták kivenni a kerékből, közel fél percet veszítettek. A hibát kihasználva az élen Van der Haar támadott, aki élete nagy lehetőségével próbált élni, hogy világbajnoki címet nyerhet, sokáig egyedül haladva az élen.

Van Aert azonban – csakúgy mint a tavalyi vb-n egy hiba után – feltartóztathatatlanul közeledett, s idén még erősebb volt… Miután utolérte a lejtőn egyébként jobb hollandot, az utolsó “tolós” mászásnál jobban szedte hosszabb lábait és ezt a hátrányt már nem dolgozhatta le az apróbb termetű Van Der Haar, a belga lett a világbajnok.

Videón a verseny:

Végeredmény:

1 Wout Van Aert (Belgium) 1:05:52
2 Lars Van Der Haar (Netherlands) 0:00:05
3 Kevin Pauwels (Belgium) 0:00:35
4 Sven Nys (Belgium) 0:00:39
5 Mathieu Van Der Poel (Netherlands) 0:00:47
6 David Van Der Poel (Netherlands) 0:01:03
7 Laurens Sweeck (Belgium) 0:01:11
8 Tom Meeusen (Belgium) 0:01:23
9 Radomir Simunek (Czech Republic) 0:01:37
10 Marcel Meisen (Germany) 0:01:43

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo