fbpx

Cyclocross másképp: haverok, hógolyó, buli, whisky -videó

cyclocross_singlespeed_2A laikusok számára magát a cyclocross szakágat is nehéz értelmezni: Mi jó van abban, hogy az indulók akár sárban, hidegben, akadályokon átugrálva köpik ki a tüdejüket egy órán keresztül?! Nos az élményt lehet fokozni…

Bő egy hete került sor Kanadában az egysebességes cyclocross „világbajnokságra”, ami sportértéke szempontjából talán nem, de a látvány miatt mindenképpen említést érdemel. A népes mezőnyből sok induló – bár nem volt követelmény – valamilyen különleges jelmezben vett részt a versenyen.

cyclocross_singlespeed_3

A pálya bővelkedett technikás elemekben, melyek leküzdésének nehézségét nem csak a sár és a latyakos hó fokozta, hanem az is, hogy singlespeed, azaz egysebességes kerékpárral lehetett csak indulni, voltak, akik tandemkerékpár nyergében állították magukat még nagyobb kihívás elé.

cyclocross_singlespeed_4

A beágyazott videón a bukásokra szomjazók sem maradnak majd kielégítetlenek, de egyéb szórakoztató elemekben sem volt hiány, frissítés gyanánt például hógolyókkal is dobálták az indulókat. A versenyt azért nem akárki nyerte, Adam Craig, aki mountain bike és cyclocross szakágban is letett már a névjegyét a tengerentúlon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo