fbpx

CUBE Pure 14 kerékpáros hátizsák teszt

Egy multifunkciós “CUBE” hátizsák járt nálunk, melyről már akkor is tudtam hogy kényelmes lesz, mikor kivettem a csomagolásából. Miért? Mert a hátán felismertem a Deuter Airstripes logót…

Nem véletlen a dolog, hiszen már az RFR 19 multiszerszám-nál is írtunk a jelenségről. Vannak termékvonalak, melyeket a gyár nem saját kezűleg tervez (maximum a designt), hanem legyártatja olyan céggel, aki profi az adott témában. Így esett a hátizsák esetében a választás a Deuterre.

De miért írtam, hogy multifunkciós? Mert valóban az. Kinézetéből adódóan a 14 L-es űrtartalmú zsák nem csak bringázáshoz, hanem gyalogtúrázáshoz, vagy iskolatáskaként is funkcionálhat. Számos ötletes megoldás van rajta, amit már megszokhattunk mindkét német gyártótól.

cube_hatizsak_teszt 3

A zsák oldalán két félliteres kulacsot is elnyelő hálós zsebet alakítottak ki, de megfelel müzliszeletek vagy multiszerszám tárolására is, sőt a félbehajtott papír turistatérékép is elfér benne.

Nem maradt le a sisaktartó sem róla, amit két gumis hurokkal tudsz rá felrakni. Elöl találunk még egy hálós rekeszt is, amibe sok mindent bele lehet rakni, de én nem nagyon jöttem rá mire gondolnak a marketingesek, hiszen ez bringázás közben, főleg meredek lejtőn előrefelé áll.

Ha van csíptetős hátsó villogód, akkor azt is könnyen fel fogod tudni rakni az erre kialakított helyre. A könnyen hozzáférhető cuccoknak egy külön cipzáros részt alakítottak ki egy kisebb puha szövettel ellátott zsebbel, kulcstartóval és egy nagyobb rekesszel.

cube_hatizsak_teszt 2

A nagy cipzáras részben két zsebet találsz. Az egyik a víztartály helye, de egy netbook is bele tud férni, azonban ez modellfüggő. Nekem a kis régi eePC-met simán elnyelte. Pedig az nem vékony darab. A több helyre bőven fér cucc, bár alul egy külön elzárható rekesznek örültem volna, mint a nemrég tesztelt Shimano hátizsák esetében. Szintén ide került egy hálós szemüvegtartó is, de ebbe célszerű tokjában belerakni a cuccot, mert nincsen puha borítása belülről.

cube_hatizsak_teszt 1

Viszont a víztartály csövének kivezetése sokkal jobban lett megoldva, csak egy kis bújtatón kell átdugni. Még ez sem az „ultimate solution”, de már jóval egyszerűbb, praktikusabb. Sajnos a cső rögzítésére csak a jobb váll hevederen van lehetőség, a balra már nem jutott 5 cm-nyi, egyébként fényvisszaverős anyag.

Cube_2015_16545

A Deuter Airstripes hátrész nagyon kényelmes, kiváló szellőzést nyújt és a terhelést is egyenletesen oszlatja el a hátadon. Ebben a derék és mellhevederek is nagy szerepet játszanak. És pont ez a selling point ebben a hátizsákban. Nem sok extra van benne, de a lényeg hogy kényelmes legyen és azt maximális teljesíti is. A 18 900 forintos ára meg elég alacsony ahhoz hogy megérje a pénzét! Többféle színben is kapható!

Screen Shot 2016-01-08 at 13.13.19

A CUBE hátizsákot keresd a forgalmazó partnerboltjaiban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások