fbpx

Cser Gábor és az Alpinbike sikere a Stupava Téli Maratonon

Szombaton, Szlovákiában került sor a 29 kilométer hosszú Stupava Téli Maratonra, ahol az ősszel alakult csapat, az Alpinbike tagjai érték el a legjobb eredményt: Cser Gábor és Ördög Dani a Master1 kategóriában dobogóra állhattak, Cser abszolútban is az előkelő 6. helyen végzett, az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjuk a versenyről.

Cser Gábor és Ördög Dani

Tavaly is voltunk, idén is kellett menni, mert nagyon megtetszett a szervezés, a hozzáállás és a fogadtatás. Idén, tavalyhoz képest annyi volt a változás, hogy több magyar látogatott ki a versenyre. Terbe Dezső, Szécsi Tomi, Balázs Soma, Ördög Dani, Temesi Viktor és jómagam. Mi, azaz Soma, Viktor, Dani és Én egy gépkocsival és egy segítő társaságában utaztunk ki, Viktor barátnője személyében (köszi Anett, legalább volt velünk egy jó csaj is, mondjuk vinni nem nagyon kell, mert Szlovákiában konkrétan 1 percenkét tudtam szerelmes lenni).

Regisztráció könnyen, flottul ment, igaz, itt nem találkoztunk olyannal, aki beszélt volna magyarul, de könnyedén sikerült. Egy negatívumot sikerül megemlíteni a tavalyi évhez képest: a rajt-cél területet átköltöztették, de a parkolást csak 1,7km-rel arrébb tudták megoldani, így elég nagy sétával lehetett a regisztrációs és rajt-cél területet elérni. A regisztrációs területen viszont volt mosó, 1000 m2-es fűtött sátor, a rajtcsomagban pedig kulacs, egy energiaszelet és egy póló.

Cser Gabi koncentrál a rajt előtt

Regisztráció, átöltözés, melegítés ez volt a sorrend, majd a rajtban, mivel nincsen beszólítás, így trükkösen, de az első sorban találtuk magunkat, mondjuk ez a bemelegítés rovására ment, de ezt tavaly nagyon megsínylettük, így inkább választottuk az első sort, mint a komolyabb melegítést. Rajt, bumm, meredek aszfalt, majd be a terepre, és jött is a meglepetés, glatt jég, majd hó, majd sár, majd jeges víz és így tovább 29km-en.

Életem egyik legnehezebb versenye következett, nagyon kellett figyelni, és koncentrálni, de így is sikerült néhányszor a földön találnom magamat, de azért sikerült haladni is, nemcsak a hóban és a jégen fetrengeni. Daninak nagyon tetszett a verseny, hiszen ő a motor crossból érkezett, így technikai tudását nagyon jól ki tudta használni, halkan jegyzem meg, hogy mellé még erős is, szóval idén jó lesz vele vigyázni!

Dobogón az Alpinbike-különítmény

A célba a következőképpen érkeztünk: Elit: 5. Szécsi Tomi (abszolút 12.) Elit: 12. Balász Soma (abszolút 40.) Elit: 13. Temesi Viktor (abszolút 46.), Master3: 4. Terbe Dezső (abszolút 41.) Master1: 2. Cser Gábor (abszolút 6.) Master1: 3. Ördög Dani (abszolút 9.). És a beérkezéskor ért egy nagyon szimpatikus meglepetés: beérkeztem, és a szpíker már az arcomba helyezte a mikrofont, először Szlovákul kérdezett, de miután kiderült, hogy magyar vagyok, magyarul folytatta a beszélgetést.

Ez egyébként az eredményhirdetésen is így volt, mikor Danival felálltunk a dobogóra, elénekelt egy magyar dalt, majd magyarul kérdezett a versenyről, fordított szlovákra, majd vastaps, ja és az 1000 m2-es sátor tele volt emberrel, megvárták a 16:00-ás eredményhirdetést, nagyon jól esett. Idén több versenyre is ki fogunk látogatni Szlovákiába, mert nagyon jó a szervezés! Az abszolút győzelmet pedig Turan Dominik szerezte meg, aki a Szlovák XCO Nemzeti Bajnokság 2. helyezettje volt 2011-ben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo