fbpx

Crosskovácsi Bikeschool április 21-én – versenykiírás

Az ügyességi versenyt és a mountain bike olimpiai számát kombináló utánpótlás versenyre, a Crosskovácsi Bikeschool-ra április 21-én, vasárnap kerül sor Nagykovácsiban, a versenykiírás az alábbiakban olvasható:

VERSENYKIÍRÁS: CROSSKOVÁCSI BIKESCHOOL, ÉVADNYITÓ HÁZIVERSENY

Időpont, helyszín: 2013. április 21-én vasárnap, Nagykovácsiban a Kastély melletti kápolnánál (falu bejáratánál) 9 órától hegyikerékpáros verseny!

bikeschool

A verseny célja, hogy a fiatalok, illetve rendszeresen kerékpározók számára versenylehetőséget biztosítson. Bukósisak használata kötelező!

A verseny típusa: kombinált (Ügyességi + Olimpiai Cross).

Ügyességi verseny: a résztvevőknek ügyességi akadályokat kell teljesíteni lábletétel nélkül: szlalom, bója kerülés, vízzel telt kulacs áthelyezése, egyenes pallón haladás, kapaszkodás meredek lejtőre stb. Részletesebben az alábbi kisfilmen:

Az ügyességi versenyszámot csak az adott korosztály időintervallumában lehet gyakorolni és teljesíteni. A versenyzőket versenybíró fogja kísérni és pontozni. Minden hibapont késedelmet jelent az Olimpiai Cross rajtjánál (hendikep rendszer, lásd kategóriáknál).

Olimpiai Cross (XC): terepen, körpályán rendezett verseny, a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel. Az Olimpiai Cross versenyszámon csak az vehet részt, aki az ügyességi versenyt a korosztályának megadott időintervallumban teljesítette. Az Olimpiai Cross versenyszám rajtja a korábban említett hendikep rendszer szerint történik. A verseny győztese az, aki az Olimpiai Cross szám megadott távját (ugyanazzal a kerékpárral, amivel elrajtolt) a legrövidebb idő alatt teljesíti. Célba érkezésnek a kerékpár első kerekének első pontja számít. Az első versenyző célba érkezése után a futamnak vége, a többi versenyzőt kiszólítjuk.

Nevezés, előnevezés:  A nevezési díj előnevezés esetén 2000 Ft, helyszíni nevezés esetén pedig 2500 Ft, ami magában foglal egy csoki szelet, egy hot-dog és egy üdítőital fogyasztását. Az iskolai tehetségkutató programon résztvevők nevezési díját a Crosskovácsi SKE átvállalja, számukra egy csoki szeletet és a helyezetteknek emléklapot biztosítunk. Egyesületeknek nevezési lista leadása csak előnevezésben lehetséges, helyszínen csak egyéni nevezéseket tudunk elfogadni. a szülőknek illetve felnőtt kísérőknek gyermekenként felelősségvállalási nyilatkozatot kell kitölteni.
Előnevezés emailben lehetséges, 2012 április 16-a keddig a nevezes1@gmail.com email címen:
kérjük küldjék meg a következő információkat: versenyzők neve, születési dátuma, egyesület neve, versenyző neme (fiú/lány), van-e versenyzői licensze.
kérjük az emailben jelezzék ÁFÁs számla igényüket és adják meg a számlacímzettet
kérjük a nevezési díjat (2000Ft/versenyző) utalják át a Crosskovácsi SKE Bikeschool bankszámlájára (a pénznek legkésőbb április 17-ig be kell érkeznie):
Számlacímzett: Crosskovácsi SKE, Bikeschool
Bank neve: Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
Számlaszám: 65700086 – 10135158
Az összeg beérkezése után 2napon belül visszaigazoló válaszlevelet küldünk, amiben mellékeljük azt a kockázatvállalási nyilatkozatot is, amit a rajtszám átvételekor le kell majd adni kitöltve, aláírva.

Biztonság, szabályok: A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. Fejvédő használata kötelező. Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a versenybíró a MMTBSZSZ szabályzata alapján dönt. X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét.
Díjazás: érem, és ajándékok

Kategóriák:
Fiú/lány futamokat akkor indítunk és értékelünk külön, ha korosztályon belül mindkét nemből legalább 2-2 versenyző indul. Ellenkező esetben koedukált futamot tartunk, a körök számáról a szervezők helyben döntenek.

bikeschool_2

Időrend:

bikeschool_3

Hajrá gyerekek!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo