fbpx

Cratoni C-Breeze országúti fejvédő

Sisak körképünkhöz egy országúti fejvédőt is kaptunk a Cratoni hazai forgalmazójától, ráadásul nem mást, mint a csúcs modellt, a C-Breeze-t. Mindent tud, amit egy top kategóriás sisaknak tudnia kell, karbon erősítés, profi állító rendszer, kényelmes szivacsok, szellőzést segítő légcsatornák, mind-mind fejlett technológia, nem véletlenül olyan népszerű a német kerékpárosok körében.

Cratoni_C-Breeze

Csúcskategóriás fejvédőhöz mérten a Cratoni országúti kínálatában a C-Breeze a legerősebb sisak, kézbevéve is érezhető, hogy igazán masszív darabról van szó, megnyomkodva sem érződik semmilyen rugalmasság és nem hallatszik recsegő hang, ezt három dolognak köszönheti, az egyik a precíz, kompromisszumot nem ismerő német tervezés, a második a fejlett In-Mold konstrukció, melynek köszönhetően a fejvédő nem csak erős, hanem könnyű is, a harmadik pedig a kívülről is jól látható karbon megerősítés. M-L méretben 272 grammot mutat a mérlegünk a C-Breeze alatt, ami elsőre nem hangzik kevésnek, viszont tömeg-védelem arányban már a top fejvédők közé tartozik.

Cratoni_C-Breeze

A C-Breeze tervezésekor a szellőzésre is kiemelt figyelmet fordított a német gyártó. A 22 pontosan megtervezett szellőzőnyílás és a fejvédőben elhelyezkedő légcsatornák bőséges hűtést biztosítanak a fej számára, a legforróbb napokon is megfelelő hőháztartást kínálva. A kényelmet továbbá a Clean Tex szivacsok biztosítják, melyek az izzadságot felszívják és gyorsan száradnak, természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek. Kétféle szivacs jár a fejvédőhöz, az egyik a hagyományos, a másik pedig a Netpad, amibe egy rovarháló került beépítésre, ez kifejezetten jól jöhet terephasználat során, bár a C-Breeze-t országúti fejvédőnek ajánlja a Cratoni, bátran használhatjuk terepen is, hiszen ikertestvére a csúcs MTB fejvédő a C-Hawk, ami lényegében egy sildes C-Breeze.

Cratoni_C-Breeze

Fejméret állító rendszerből természetesen a legjobb került a csúcskategóriás fejvédőbe, a Light Fit System (LFS), amely a rendkívül pontos három dimenziós illeszkedést kínál, tág intervallumban, pofonegyszerű kezeléssel párosítva. A tarkón egy racsnis tekerő segítségével tudjuk a körméretet állítani, míg belül 3 lépcsőben patentos megoldással a rendszer magassága állítható. A pántrendszer is tökéletesen személyre szabható a fül alatt található, kifejezetten igényes csatok segítségével. A kedvenc Cratoni fejlesztésem, a Steplock állcsat, is megtalálható a C-Breeze-ben, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott, nehogy kidörzsölje az állunkat. A csúcs kategória a hozzáadott tartozékoknál is megjelenik, a fejvédő tárolására alkalmas sisakzsák is jár a C-Breeze-hez, ennek nagy hasznát tudjuk venni szállításkor, megvédi a fejvédőt a karcoktól és a sérülésektől.

Cratoni_C-Breeze

Egy ízig-vérig versenyzésre alkalmas országúti fejvédőt ismerhettünk meg a C-Breeze-ben, technológiákat tekintve mindenből a legjobbat építette be a Cratoni és meglepő módon ehhez más márkákkal összehasonlítva nem is tartozik magas ár. Három méretben és három színben kapható.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>22 szellőzőnyílás
>Air channel technológia – légcsatornák az optimális hűtésért
>In-Mold
>Karbon megerősítés
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Netpad – rovarhálós szivacs
>Könnyű súly
>Clean Tex szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Sisaktartó zsák
>3 méretben: S-M (53-56cm), M-L (56-59cm), L-XL (59-62cm)
>3 színben

Tömeg: 272g (M-L méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 44990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://webshop.velostar.hu/termek/sisak-c-breeze-white-black-640303c2
http://cratoni.com/en/bike/road/c-breeze

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo