fbpx

Cort győzelem a Vuelta 6. szakaszán, Roglic újra pirosban

A Vuelta 6. szakaszán egy hajszállal, de hazaért a szökevény Magnus Cort, míg az összetett menők csatájában Primoz Roglic szerepelt a legjobban, aki ezzel visszaszerezte a piros trikót.

A 2021-es Vuelta 6. szakaszán 158,3 km és egy harmadik kategóriás hegyi befutó várt a kerékpárosokra, viszont az utóbbi nem a hosszával érdemelte ki a kategóriáját, hanem a meredeksége volt átlagon felüli, az 1,9 km-es távhoz 9,4 %-os meredekség tartozott, ami előrevetítette, hogy itt bizony nem lesz sprintbefutó, hanem az összetettben érdekeltek fognak megküzdeni az időelőnyért.

6. szakasz

A szakasz hosszú lejtővel kezdődött, így az első 50 km-en nem tudott kialakulni a nap szökése, a síkra leérve öt kerékpáros tudott ellépni, név szerint Joan Bou (Euskaltel-Euskadi), Ryan Gibbons (UAE Team Emirates), Jetse Bol (Burgos-BH), Magnus Cort (EF Education-Nippo) és Bert Jan Lindeman (Qhubeka NextHash) próbálták meg a “lehetetlent”.

A szökevények előnye gyorsan nőtt, hamar elérte a 7 percet, amikor a mezőny úgy döntött, hogy üldözőbe veszik őket. Hasonló sebességgel kezdett csökkenni az előnyük, mint ahogy megnőtt, amiben nagy szerepet játszott az oldalszeles szakasz, ahol több csapat is úgy döntött, hogy megpróbálják megnehezíteni a konkurens csapatok dolgát. Az összetettben érdekeltek többsége túlélte az oldalszelet, de voltak, aki begyűjtöttek kisebb-nagyobb hátrányt.

A hegyhez érve már csak 20 másodperc volt a szökevények előnye, ami alapján túl sokan nem fogadtak volna szökevény sikerre, főleg ahogy az Ineos csapata húzta elöl a tempót. A szökésből Magnus Cort ment tovább kerekén Lindemannal, de nagyon a nyakukon volt már a főmezőny. A segítők elfogyásával kicsit megtorpant az összetett menők csoportja, ami kedvezett Cortnak (Lindeman közben végleg megadta magát). A végén még Roglic indított, akivel senki nem tudta tartani a lépést, és nagyon úgy tűnt, hogy Cortot is utol fogja érni a cél előtt, de az utolsó pár méterbe már nem tette erőt a szlovén, így Magnus Cort nyerte a szakaszt, míg Roglic minden közvetlen ellenfele előtt ért be a célba és amellett, hogy átvette a piros trikót, mindenkivel szemben (aki számít) növelni tudta az előnyét.

Augusztus 20-án a 7. szakasszal folytatódik a Vuelta, ahol már több hegy vár a bringásokra.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo