fbpx

Clasica de Almeria: csupán 21 kilométer verseny az erős szél miatt (videó)

Helyenként akár 100 km/h erősségű  szél nehezítette a versenykörülményeket a vasárnapi Clasica de Almerián. Előbb neutralizálták, majd félbeszakították, végül a táv 21 kilométerre rövidült . Ezáltal ez a verseny lett az idén január 1-én életbe léptetett extrém időjárási protokoll első komoly tesztje.

A Clasica de Almeria eredeti programja egy 184 kilométeres táv volt Almeria és Roquetas de Mar között.  A versenyen több World Tour csapat és jó néhány kiváló egynapos versenyző, többek között Alejandro Valverde (Movistar), a szombati nap során már egy győzelmet a La Vuelta Murcián begyűjtő Philippe Gilbert (BMC) vagy éppen Sylvain Chavanel (Direct Energie) is képviseltette magát.

Az erős szél már a rajt előtt is problémát jelentett, ahogyan az a fenti rövid videón is érzékelhető. Először olyan döntés született, hogy a verseny első 170 kilométerét neutralizálják, ám a távot végigtekerik a versenyzők. Nagyjából 30-40 kilométerrel később azonban mégis kénytelen volt megállni a mezőny. A versenyzőket a célállomáshoz szállították, ahol egy 3,5 kilométeres kört tettek meg hatszor. A versenyt végül Leigh Howard (IAM Cycling) nyerte sprintben Alexey Tsatevich(Katusha) és Aleksejs Saramotins (IAM) előtt.

Összefoglaló a versenyről:

 

Kiemelt kép forrása: twitter.com/Clasica_Almeria

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo