fbpx

Chris Froome súlyosan megsérült!

Súlyos balesetet szenvedett Chris Froome miközben a Critérium du Dauphiné időfutamának pályáját járta be. A csapata az eset után megerősítette, hogy az angol kerékpáros kénytelen kihagyni a Tour de France-t.

Chris Froome gőzerővel készült a Tour de France-ra, ennek jegyében indult a Critérium du Dauphiné-n, mely fontos állomása lett volna a felkészülésnek. A verseny előtt a Team Ineos vezetése elmondta, hogy elsősorban nem a győzelem a cél a francia körverseny legfontosabb előversenyén, hanem a csapat összecsiszolása a cél, hogy minden olajozottan menjen a Tour de France-on.

A Critérium du Dauphiné időfutamának délelőttjén Chris Froome a csapattársaival elment bejárni az aznapi pályát, mikor az angol sztár bringás balesetet szenvedett. Közel 60 km/h-s sebességnél elengedte a kormányt, hogy kifújja az orrát, de pechére egy széllökés arrébb tette és nekiment egy falnak. Azonnal kórházba szállították, de eleinte pontos információ nem állt rendelkezésre, hogy milyen sérüléseket szenvedett, csak a csapat a twitterjén jelent meg annyi, hogy Froome kénytelen kihagyni a Tour de France-t idén. Később viszont nyilvánosságra hozták, hogy az angol bringás eltörte a combcsontját, a könyökét és több bordáját is, így már teljesen érthető, hogy miért nem lesz ott a legnagyobb körversenyen.
Az egyik legnagyobb esélyes kiesésével valószínűleg átrendeződnek az erőviszonyok a Tour-on.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo