fbpx

Champoussin nyerte a Vuelta utolsó mezőny szakaszát, Bernal elszállt az összetettben, Lopez feladta a versenyt

Clément Champoussin sikerét hozta a 2021-es Vuelta 20. szakasza. A franciát egy hosszú szökés végén utolérte az összetettben esélyesek csoportja, de nem hagyta magát és újra megpróbálta, végül 6 mp-cel ért be a piros trikós Roglic előtt. Bernal és Lopez lemaradtak a piros trikóért folytatott korai akcióról így mindkettőjüknek elúszott az összetett dobogó, Bernal a 6. helyre csúszott vissza, míg Lopez feladta a szakaszt.

A Vuelta 20. szakaszán egy mini Liege – Bastogne – Liege várt a versenyzőkre, a 202 km-es szakaszon sok rövid, meredek emelkedő követte egymást, melyből öt kategorizálást is kapott. Nehéz volt kitalálni előre, hogy mi fog történni ezen a napon, annyi viszont biztos volt, hogyha a Movistar meg akarja szerezni a piros trikót akkor támadniuk kell, de ugyanez igaz volt az Ineosra, hogyha szeretnének dobogóra kerülni itt az utolsó lehetőség arra, hogy nehéz helyzetbe hozzák Mast és Lopezt.

20. szakasz

Nagy volt a harc a nap szökésébe kerülésért, végül 42 km megtétele után 16-an tudtak elmenni, név szerint: Lilian Calmejane, Clément Champoussin, Stan Dewulf (AG2R-Citroën Team), Floris de Tier (Alpecin-Fenix), Mark Padun (Bahrain Victorious), Dani Navarro (Burgos-BH), Jesus Herrada (Cofidis), Mikel Bizkarra (Euskaltel Euskadi), Jan Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), Sylvain Moniquet (Lotto Soudal), Nick Schultz (Team BikeExchange), Romain Bardet, Chris Hamilton, Michael Storer (Team DSM), Ryan Gibbons, Matteo Trentin (UAE Team Emirates)

Mivel a szökevények között nem volt az összetettre veszélyes versenyző így a Jumbo-Visma hagyta őket eltávolodni, a szökés előnye a 12 percet is elérte mielőtt az Ineos az élre állt az első kategorizált emelkedő előtt. Két hegy alatt 5 percre csökkent a szökevények előnye, ami már bajjósló lehetett az élen állók számára.

Az első kategóriás hegyen, 60 km-rel a cél előtt megkezdődött a csata az összetett menők között, a korai akciók során öten – Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Enric Mas (Movistar Team), Jack Haig, Gino Mäder (Bahrain Victorious), Simon Yates (Ineos Grenadiers) – hagyták ott a többieket. Meglepő módon a két kolumbiai, Bernal és Lopez lemaradtak, mely végül végzetes következményekkel járt számukra.

Az ötös folyamatosan távolodott a többiektől és közben érte utol a szökevényeket, végül az utolsó hegyen megfogtak mindenkit, de Clément Champoussin szemfüles volt és kihasználta, hogy az összetettért menők leginkább egymással voltak elfoglalva és másfél km-rel a cél előtt megindult, ami sikeresnek bizonyult, a francia 6 mp-cel ért be Roglic előtt, aki a többieknek ezen a szakaszon is adott másodperceket. Bernal majdnem 7 percet kapott, mellyel minden esélye elszállt a dobogóra, Lopez pedig feladta a szakaszt. Mas maradt a második, míg Haig feljött a harmadik helyre.

Holnap a záró időfutammal folytatódik a Vuelta a 21. szakaszon.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo