fbpx

Central European Tour sajtótájékoztató 2013 legrangosabb hazai kerékpárversenyéről

A mai napon tartották hazánk legjelentősebb nemzetközi kerékpárversenye, a Central European Tour sajtótájékoztatóját, melynek fényét a Magyarországra nem csak a versenyszerű kerékpározás népszerűsítése céljából látogató egykori Giro-főszervező, Angelo Zomegnan, valamint két világhírű kerekes, a Giro-győztes Jevgenyij Berzin és a már visszatérő vendég, Dzsamolidin Abduzsaparov is emelték.

Angelo Zomegnan, Katona Kálmán (MKSz-elnök), Törzsök Zsolt (MKSzSz-elnök)

Angelo Zomegnan, Katona Kálmán (MKSz-elnök), Törzsök Zsolt (MKSzSz-elnök)

A július 20-án és 21-én, a Tour de France-szal egy időben sorra kerülő két UCI 1.2 kategóriás Europe Tour futamra – tavalyhoz hasonlóan – erős nemzetközi mezőny gyűlik össze. A szervezők 15 nemzet 25 csapatából  (ebből 12-15 kontinentális klub) 140 versenyzőre számítanak a rajtnál, ahol ott lesz a magyar bejegyzésű kontinentális gárda, az Utensilnord-Ora24.eu is, soraiban a címvédő (Miskolc GP) Lovassy Krisztiánnal. Versenyzőink UCI-pontszerzése nagyon fontos a vb-kvalifikáció szempontjából, s jelen pillanatban a március 23-án – ugyancsak a Kerékpársport 2000 SE által – rendezett Kassa-Miskolc GP-t követően csak a Central European Tour-on van erre lehetőség Magyarországon (a bajnokságokat leszámítva).

Az ötödször megrendezésre kerülő Central European Tour első napján a Miskolc GP útvonala módosul, hosszabb lesz és tesz egy nagyobb kanyart Aggtelek felé (a régi Bükk Kupa útvonalát érintve), ahol az eddigieknél hosszabb emelkedő is várja a mezőnyt. Július 20-án Szerencs és Miskolc között 201 kilométert kell majd megtenni. Július 21-én a Budapest GP útvonala marad a bevált Isaszeg és Budapest közötti 128 kilométeres nyomvonal, Valkó, Gödöllő és Galgamácsa érintésével. A Budapest GP rajtjával egy időben a befutó helyszínén, a pesti alsó rakparton a Sipos János Emlékversenyre kerül sor, amatőr időfutammal és családi programokkal.

A sajtótájékoztatón a Central European Tour programjának ismertetését követően az Utensilnord sportigazgatója, Stubán Ferenc számolt be az országos sajtó képviseletében csapata eddigi eredményeiről, kiemelve, hogy az új kontinentális klub versenyzői remek teljesítményt nyújtottak eddig. Az adott időszakban magyar csapat még soha nem állt ilyen jól az UCI Europe Tour ranglistáján, mind egyénileg, mind a csapatértékelést tekintve, és ugyanez igaz a nemzetek közötti összevetésre is, joggal bízhatunk benne, hogy a firenzei világbajnokság mezőnyversenyén akár három versenyző is képviselheti Magyarországot az elit férfi mezőnyversenyen, amihez nagyban hozzájárulhatnak a Central European Tour-on szerzett pontok is.

A sajtótájékoztató végén kitüntetések átadására is sor került, az Elnökség döntése értelmében Törzsök Zsolt a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke Andó János, Uhrin János, Hirth István, Schneider Konrád és Dömötör Sándor részére a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség örökös tagja címet, Goda Gyula és Farkas Tibor pedig a Magyar Kerékpársportért Díjat kapták meg.

A programot követően Angelo Zomegnannal készítettünk interjút, melyben mélyebben érintettük a kerékpározás felvirágoztatásával kapcsolatos lehetőségeket, nem csak a sport szempontjából. A cikkel hamarosan jelentkezünk a Bikemagon…

Fotógaléria a sajtótájékoztatóról (Vanik Zoltán):

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo