fbpx

Cateye Padrone Smart+ (CC-SC100B) kerékpárkomputer

A Cateye Padrone SMART+ komputer teljes okostelefon-integrációt kínál, emellett külső érzékelőkelőkkel párosítható, így a watt-, a sebesség-, a pedálfordulat- vagy éppen a pulzusmérő jeleit is fogadja, az adatokat tárolja, majd azok letölthetők, illetve közösségi portálon megoszthatók. A Padrone SMART+ tájékoztat a telefonra érkezett üzenetekről, ráadásul még a navigáció feladatát is képes átvenni. A jövő egyértelműen a feljett technikát alkalmazó, egyben eszközintegrációt biztosító kerékpárkomputereké!

komputerkorkep_cateye_1A japán cég alkotta meg az első bicajos komputert az 1980-as évek elején, azóta is a legismertebb márka a elektronikus kerékpárkiegészítők terén. Komputerei bő három és fél évtizede mutatták az utat a technika fejlődés irányába, egyre több funkciót és lehetőséget kínálva. A Cateye Padrone Smart+ (“kódnevén” CC-SC100B), egy újabb mérföldkő a bicajos komputerek evolúciójában, az okostelefonnal történő integráció új dimenzióba helyezi az adatgyűjtést, tárolást és megosztást.

A rengeteg begyűjtött információ fejlett megjelenítést igényel, így a Padrone Smart+ kijelzője pixelgrafikus, tetszőleges adattípust, -felosztást, -sorrendet képes elénk varázsolni. Az apró készülék a külső érzékelők, tehát a watt-, sebesség-, pedálfordulat-, pulzusmérő által küldött adatok mellett a telefonról érkezett GPS-információt is megjeleníti – beleértve a tengerszint feletti magasságot és útmeredekséget -, illetve azokat letölthető formátumban tárolja. A telefonnal és az érzékelőkkel a összeköttetés Bluetooth® Smart protokollal történik. A beüzemeléséhez nem kell mást tenni, mint letölteni az ingyenes Cateye iPhone- (IOS) vagy Android-alkalmazást, majd a rendelkezésre álló eszközökkel párosítani. Az edzés végén az adatok a telefonon keresztül azonnal letölthetők, felkerülhetnek a Stava vagy Training Peaks oldalra, továbbá a japán gyártó saját CatEyeAtlas™ közösségi site-jára.

Számos gyártó kínál teljes adatszinkronizást az okostelefon és a kerékpárkomputer között...

Teljes adatszinkronizást kínál az okostelefon és a kerékpárkomputer között…

Mivel a mai telefonok már fejlett navigációs lehetőségeket kínálnak, a Padrone Smart+ ezeket is képes integrálni, az információt megjeleníteni. Hasonlóképpen a készülék kijelzőjén a telefonra érkező üzenetekről is értesülünk. Már csak egy kérdés merülhet fel a Cateye Padrone Smart-tal kapcsolatban: miért nem a telefon kerül a kerékpár kormányára, amely ugyancsak képes összeköttetést létesíteni a legtöbb kerékpárra szerelt érzékelővel? Először is a telefon távolról sem ideális a feladatra: sérülékeny, nem időjárásálló, illetve az érintőképernyő használata a kerékpáron egyáltalán nem praktikus. Emellett a folyamatosan üzemben lévő telefon rendkívül gyorsan meríti az akkut, a legtöbb esetben egy nagyobb lélegzetvételt igénylő bicajozásra a kapacitás általában nem is elegendő.

Ezzel szemben a Padrone Smart+ energiaigénye alacsony, elemmel üzemel, amely hónapokig biztosítja a működést, az adatmegjelenítést és -tárolást. Tökéletesen vízálló, bírja a kerékpározás során elszenvedett viszontagságokat, legyen az vadregényes montizás vagy mindennapos városi közlekedés. A Padrone Smart+ használatával a telefon védett helyen – jellemzően a mezzsebben vagy a táskában – pihen, alvó üzemmódban, minimális energiaigény mellett. A Cateye készülék pedig mindössze negyven grammot nyom a mérlegen, könnyebb, mint a legtöbb telefontartó konzol!

A telefon a mezzsebben, a kommunikáció a Padrone-nel folyamatos...

A telefon a mezzsebben, a kommunikáció a Padrone-nel folyamatos…

A Padrone Smart+ tehát bármilyen típusú kerékpárra és bicajozási stílushoz felhasználható, a városi közlekedéstől a túrázáson át az profi szintű edzésig. Természetesen telefon nélkül is működőképes, ebben az esetben is fogadja, illetve tárolja a külső érzékelők jeleit. A navigáció, a GPS-adatokat és az internetes összeköttetést nélkülözni kell, a többi funkció viszont érintetlen. Hasonlóképpen ha nem szerelünk fel érzékelőket, a telefon GPS-információja alapján jelennek meg és tárolódnak a sebesség és távolságadatok. Ha teljes adatszinkronizálást állítunk be a telefonnal, akkor hazaérkezvén egyáltalán nem kell az adatok letöltésével foglalkozni, így azok azonnal feltölthetők a közösségi oldalakra. Menet közben a telefonra érkezett üzenetek, hívások és egyéb információk a Padrone Smart+ képernyőjén is láthatók, követésükhöz nem szükséges a telefont elővenni.

komputerkorkep_cateye_4A Cateye Padrone Smart+ magas szintű telefonintegrációt kínáló eszköz a kerékpáros számára. Ajánlható bármilyen bicajos felhasználáshoz vagy célhoz, kezdőknek, haladóknak egyaránt, a watt- és pulzusmérő-kapcsolatnak köszönhetően akár még a profi edzésmunka elvégzéséhez is alkalmazható. Az egykor úttörő szerepet vállaló japán márka Padrone Smart+ modellel ismét nagyot alkotott!

komputerkorkep_cateye_3Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

 • adatátvitel Bluetooth Smart kapcsolattal
 • pulzus- és pedálfordulat- és wattmérő csatlakoztatás
 • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
 • telefonintegráció, email és hívás-értesítés
 • teljes adatszinkronizálás
 • navigáció-támogatás
 • GPS-alapú magasságadatok
 • pulzusmérővel és/vagy wattmérővel kiegészítve intervallumos edzés-lehetőség és egyéb fejlett edzésfunkciók
 • egyénre szabható információmegjelenítés (1-8 információ/oldal)
 • visszaszámláló és körszámláló funkciók
 • háttérvilágítás
 • 2 db CR2032 elemmel átlag 4 hónap használat
 • 74.0 X 46.0 X 20.0 mm méret
 • 40 gramm
 • vízálló kivitel

A Padrone Smart+ többféle csomagban kapható, javasolt fogyasztói árak a következők:
csak készülék: 46 990 Ft,
készülék sebesség- és pedálfordulat-jeladóval: 66 990 Ft,
készülék pulzusmérővel, illetve sebesség- és pedálfordulat-jeladóval: 89 990 Ft.

Elérhető a kerékpár-szakkereskedésekben, további információ a gyártó honlapján. Videóbemutató itt tekinthető meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo