fbpx

Caruso nyerte a Giro utolsó mezőnyszakaszát, Bernal előnyben az utolsó időfutam előtt

A Giro d’Italia 20.szakaszán az összetettben 2. helyen álló Damiano Caruso vállalkozott hosszú támadásra, ami végül a szakaszgyőzelemre volt elég, de sokat nem tudott faragni a hátrányából az utolsó időfutam előtt. Továbbra is Bernal van rózsaszínben.

Forrás: giroditalia.it

A 2021-es Giro d’Italia utolsó mezőnyszakasza nem ígérkezett könnyűnek, három első kategóriás hegyet is le kellett küzdeni a mezőnynek, ráadásul nyílt sisakos csata volt várható a rózsaszín trikóért küzdők között.
Ahogy lenni szokott a rajt után megint kialakult egy szökés, de a tegnapi naphoz hasonlóan halálra volt ítélve az összetett menők összecsapása miatt. Ez már az első emelkedőn megmutatkozott, gyorsan elfogyott az első emelkedő előtt kialakított előnyük. Meglepetésre a Team DSM az első hegyről lefelé indított támadást, ahol Bardet két csapattársa kíséretében szökött meg a mezőnytől majd ért fel a szökevényekre. Hamarosan csatlakozott hozzá az összetettben második helyen álló Caruso, akit csapattársa Bilbao segített. A DSM és a Bahrain között megvolt az egység, szépen haladtak míg a mezőnyt az Ineos vezette. Túl nagy előnyre nem tudtak szert tenni Carusoék, de Bernal csapata sem tudta őket megfogni. Az utolsó hegyhez érve még mindig Bardet és Caruso álltak az élen, és az Ineos kemény tempóra kapcsolva próbálta őket megfogni. A mezőnyben gyakorlatilag mindenkinek gondjai voltak ettől a tempótól, újra azt az Ineost lehetett látni, aki a verseny első felében dominált a Giro d’Italián.

A végén Caruso otthagyta Bardet-t és egyedül ment a szakaszgyőzelemért, míg hátul Bernal indult meg. Az előző napokon jó formát mutató Almeida és Yates is hátrányba kerültek. Végül Caruso nyerte a szakaszt 24 mp-cel Bernal előtt, mellyel faragott egy kicsit a hátrányából, de még így is 1 perc 59 másodpercre van Bernaltól az utolsó időfutam előtt. Ha a papírforma érvényesül akkor Bernal fogja nyerni a 2021-es Giro d’Italiát.

Valter Attila a 25. helyen ért célba, mellyel egy helyet veszített az összetettben, visszacsúszott a 15. helyre, de megvan az esélye, hogy holnap előrelépjen egy helyezést.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo