fbpx

Cape Epic Tech: Egyedi kerékpárok egy világklasszis versenyző emlékére

Az amerikai  Specialized cég idén második alkalommal készít egyedi bringákat első számú Cape Epic csapatának, amit jelenleg Jaroslav Kulhavy és Christoph Sauser alkotnak. Ebben az évben sajnálatos apropója is akad a különkiadásnak, ezekkel a mountain bike-okkal a januárban elhunyt Burry Standerre emlékeznek. A kerékpárok egy árverésen vesznek részt, melynek bevételével a Songo.info alapítványt támogatják.

Burry Stander emlékére

Egyedi festés – ezúttal szomorú okból (kép: AdictosalPedal.net)

A váz egy karbon Specialized Epic 29″ S-Works, mely speciális arany színű fényezést kapott, valamint Burry Standerre és a jubileumi 10. Cape Epic-re emlékeztető matricák és dizájn jellemzi. Bár Stander a cross-country világkupa futamokon inkább a merevfarú 29″-eseket preferálta, tavalyi győzelmekor a dél-afrikai többnapos versenyen ő is az összteleszkópos gép mellett döntött.

Különleges kerékpárok egy különleges ember emlékére

Különleges kerékpárok egy különleges ember emlékére (kép: Jaroslav Kulhavy Fanpage)

A felszereltség természetesen non plus ultra, Sram XX1 szett egyedi Specialized karbon hajtókarral, karbon felnis Roval kerekek és az amerikai gyártó legjobb kiegészítői. A rugózás elöl hátul Brain csillapítással rendelkezik, ami igen hasznos a hosszabb versenyeken, hiszen az felesleges mozgások okozta apró teljesítményveszteségek egy hosszú nap végére jelenősek lehetnek. A rugóstag Kashima bevonatos Fox, míg a villa egy karbon vállas Rock Shox Sid – Brain hibrid, melyek összhangjára biztos nem lehet panasz. Érdekesség, hogy bár a képeken a láncterelő nélkül használható XX1 lánctányér van elöl, az első nap összefoglalóját nézve Sauser bringáján egy másik tányér van láncterelővel.  Apró részlet, de érdemes megfigyelni az aranyra anodizált csavarokat a forgáspontoknál.

A rugóstag és a karbon hajtókar (kép: AdictosalPedal.net)

A felszereltség jobb nem is lehetne (kép: AdictosalPedal.net)

Sauser és Kulhavy  8 napot használják a bringákat, majd teljes szervizelés után kerülnek új gazdáikhoz. A svájci szavaival élve csak egy alapos bejáratást kapnak a Cape Epicen. Ennek némileg ellentmond a szerelő véleménye, aki elmondja, hogy minden szakasz után gyakorlatilag darabokra szedik a bringákat, ellenőrzik az összes csapágyat, csavart és egyéb kritikus helyeket hiba után kutatva. A Cape Epic szerinte a  legkeményebb megpróbáltatás a felszerelésnek.

Az XX1 szett és a Brain (kép: AdictosalPedal.net)

Az XX1 szett és a Brain (kép: AdictosalPedal.net)

A bringák és használóik a prológon már bizonyítottak.

Bemutató videó:

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo