fbpx

Caleb Ewan-t kizárták fejelésért a Tour Down Under 5. szakaszán

A Tour Down Under 5. szakaszán Caleb Ewan haladt át elsőként a célvonalon és mégis Jasper Philipsen nyerte a szakaszt, ugyanis a Lotto Soudal sprinterét kizárták.

Ausztráliában az országos bajnokság után is folyamatosan történnek a szokatlan események, a Tour Down Under 5. szakaszán is ismét előállt az az eset, hogy nem az nyerte a szakaszt, aki elsőként ért a célba, hanem a második helyezettet hozták ki győztesnek, jelen helyzetben Caleb Ewan-t fosztották meg a szakaszgyőzelemtől.
A Tour Down Under 5. szakaszán a mezőny együtt érkezett a célhoz és sprinten dőlt el, hogy ki nyeri a szakaszt, a Lotto Soudal kerekese, Caleb Ewan hátulról indított és nem túl nagy előnnyel, de megnyerte a szakaszt, vagyis megnyerte volna, ha utólag nem veszi el tőle a zsűri. Ugyanis az ausztrál sprinter a nagy helyezkedésben szabálytalan eszközöket használt ahhoz, hogy Peter Sagan kerekén tudjon maradni, konkrétan lefejelte a mellette haladó versenytársát. Ezért a zsűri a csoport utolsó helyére sorolta és időbüntetést is kapott, melynek köszönhetően a hajrá második helyezettje Jasper Philipsen nyerte a szakaszt.

Nem túl jó videó az esetről itt található:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo