fbpx

Cador Rida a hazai versenyek “Pünkösdi Királya”!

Hazánk egyetlen kontinentális csapata, az Utensilnord Ora24.eu  eredményesen zárta a mögöttünk hagyott pünkösdi hétvégét. A gárda május 17-én, pénteken, Újkígyóson a Körös Tour – III. Snake Ring Cup-on kezdett, ahol egy remek hangulatban zajló megmérettetésen találták a srácok magukat. A rajt után nem sokkal a Cador Rida, Holló Botond, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián és Palotai Péter alkotta ötös hatalmas tempót kezdett diktálni. Végül Holló Botond nyerte a viadalt Cador Rida és Lovassy Krisztián előtt.

Snake Ring Cup (Fotó: Benkő Lajos)

Snake Ring Cup (Fotó: Benkő Lajos)

Szombaton következett a nemzetközi kategóriás múltra visszatekintő XXXIX. Gemenci Nagydíj. Az első 147 kilométeres etap (MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Nagydíj – Sajó Péter Emlékverseny) Dér Zsolt sikerével zárult. A rajt után nem sokkal egy 13 fős elmenés alakult ki, amelyben kontinentális csapatunk nem kevesebb, mint hat fővel képviseltette magát. A szökevények – Cador Rida, Dér Zsolt, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter, Simon Péter (Utensilnord Ora24.eu), Matej Visna, Tybor Taryc (Szlovákia) Milos Borisavljevic (Szerbia), Vígh Zoltán (Waberer’s Areus), Nagy Gyula (DKSE) egy Dohnany versenyző illetve egy Experiment bringás – az első kört követően mintegy egy perces előnyre tettek szert, miközben a mezőny elején a szerb válogatott dolgozott kőkeményen.

Kis idő elteltével, 15-20 másodperccel sikerült csökkenteniük a differenciát, azonban ettől közelebb már nem tudtak kerülni. Az időközben nyolcfősre olvadt elmenés együtt érkezett Szekszárd belvárosába, ahol a kissé emelkedős befutónál hárman tudtak hirtelenjében elszakadni, akik közül Dér Zsolt (Utensilnord Ora24.eu) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzvén Matej Visnat (Szlovákia) és Milos Borisavljevicet (Szerbia).

Dér Zsolté az 1. szakasz

Dér Zsolté az 1. szakasz

A vasárnap délelőtti 70 kilométeres városi mezőnyverseny – Tarr Kft Nagydíj lényegében hasonló koreográfia alapján zajlott. Ezúttal heten tudtak meglépni, akik közül a remek formában lévő Cador Rida végig mozgatta a bolyt és szinte tarthatatlan tempót diktált. A mezőny nem nagyon tudott közelebb kerülni, így Rida nyerte az etapot a cseh Matej Zahalka (Experiment23) és a szlovák Johan Schwabik előtt. Cador Rida ezzel összetettben is átvette a vezetést.

Az esti kritériumra – Alisca Bau Zrt. – Pálinkás Csaba Emlékverseny az országos vihar Szekszárd városát is elérte, így a szervezők a táv lerövidítése mellett döntöttek. A 24 kilométeres háztömb körüli viadalon, nem ment ugyan minden zökkenőmentesen, de ismételten csak Cador Rida bizonyult a legjobbnak, csapattársa Lovassy Krisztián és a szerb Jovan Zekavica előtt.

Cador Rida

Cador Rida sárgában

Az összetettben Cador Rida, 40 másodperc előnnyel hódította el a sárga trikót csapattársa Dér Zsolt elől, míg a harmadik a szintén végig remekül versenyző szlovák Taric Tybor lett. A hegyi összetettet is Cador Rida nyerte, mindössze egy ponttal megelőzve Dér Zsoltot. Ebben a diszciplínában a harmadik helyet, kontinentális csapatunk fiatal versenyzője Simon Péter szerezte meg. A sprintversenyben Dér Zsolt győzött, Cador Ridát és Matej Zahalkát (Experiment23) megelőzve, míg a csapatverseny eredményét talán már mondani sem kell, hisz természetesen az Utensilnord Ora24.eu toronymagasan végzett az élen.

Képek a Gemenci Nagydíjról: http://sportkult.net/2013/05/22/gemenci-nagydij-2013-kepekben/

Folytatás hétvégén Ukrajnában a Race Horizon Park két 1.2-es kategóriájú egynaposán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo