fbpx

Buzsáki Virág biztatóan kezdte az XCO szezont – Újabb UCI pontok Langenlois-ból

Tehetséges U19-es XCO versenyzőnőnk a lehető legjobban kezdte a 2018-as szezont, ezúttal a Kamptal-Klassik-Trophy-n nyerte meg kategóriáját, mellyel tovább növelte UCI pontjainak számát.

Buzsáki Virág három héttel ezelőtt Cipruson a Cyprus Sunshine Cup #2 – Ancient Amathus elnevezésű fordulóján kezdte meg a szezont, ahol fölényesen, 10 perces előnnyel nyert korosztályában. Múlt hétvégén pedig a Kamptal-Klassik-Trophy-n állt rajthoz, ahol ismét jelentős különbséggel a dobogó legtetejére állhatott. Azt érdemes megjegyezni, hogy a második helyen is magyar lány ért célba Vas Kata Blanka személyében (jó jel ez a hazai MTB sport jövőjére nézve – szerk.).

A Pavé Cycling Academy fiatal versenyzője így számolt be facebook oldalán a hétvégén történtekről:
“Első helyre hívtak (már világranglista 9.), rajt az elit nőkkel. Eldöntöttem már pár héttel ezelőtt, hogy legalább a rajtkört (1 hosszú, meredek, széles emelkedő és egy lejtő) végignyomom az elittel. Mindent elkövettem ennek érdekében, a végeredmény: eddigi életem legnehezebb 5 perce. Hogy az mennyire fájt, te jó ég! Na, de no para, most nem húztam túl. Egész versenyen egyenletes tempóban haladtam, fáradt volt mindenem, ennek ellenére nem ment rosszul. Versenyeztem az elitekkel, lefelé a lehető legkevesebb fékkel, a legalacsonyabb pulzuson próbáltam haladni. Szerencsére a lejtők nem voltak technikásak, tehát kivitelezhetőnek számított az elképzelésem. Szám adatot nem tudok, de sikerült minden alkalommal lenyugtatni a szívemet.
Első lettem. Ismét plusz UCI pont. :)) Ennek nagyon örülök!”

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo