fbpx

Buruczki Szilárd blogja: Dél-Afrikában kezdődött a szezon

Buruczki Szilárd, a Merida-Kőbánya TC versenyzője legfrissebb blogjában a válogatott dél-afrikai utazásáról és az előzményekről mesél:

Sziasztok!

Még az utazás előtti hétvégén meghívtak a Bringaexpóra a támogatóim a Meridától, hogy mint új szponzorált versenyzőjüket jobban megismerjenek a kilátogatok. Nagyon jól éreztem magam a 3 nap során és még tudtam időt szakítani a kinti bringás edzésekre is. Ottó bácsival motoros gyorsító edzéseket mentünk, hogy jobban pörögjenek a lábaim és szokjam az intenzív terhelést. Már csak laza átmozgató szabad görgős edzésekkel szórakoztattam a nagyérdeműt az autogram osztás mellett a kemény stéheres edzések után.

Hosszú utazás után sikerült a nagy hőségben abszolválnom a dél afrikai Pietermaritzburgban a világkupa teszt versenyét. Elsőre nagyon kemény bizonyult a verseny, az erős mezőnynek és a szokatlan hőségnek köszönhetően. Verseny előtt csak két kört tudtunk menni a technikás pályán a távoli szállás helyünk miatt! A 38 fokban a pályajárás során leégett a bőröm rákvörösre és a napszúrástól a fejem is megfájdult.

Az első kör még egész jól ment, a rajtot is jól elkaptam. Aztán a 2. körben éreztem, hogy fejbe talált a kalapácsos ember, elfogyott az erőm és csak csúsztam hátra.

Gondoltam kevés az energiám és benyomtam egy Nutrixxion citrus koffein zselét, kicsivel jobban ment. Éreztem a lábaimon, hogy nem igazán fittek a hosszú utazásnak és a kevés pihenőnek köszönhetően. A nagy kerekű 29er Big Nine-t nagyon jónak éreztem a nagy köves szikla kertes lefelékben és az épített nagy lépcsőknél sem volt para. Korántsem vagyok megelégedve a teljesítményemmel, sajnos még körhátrányt is kaptam, de bízom magamban, hogy csak rossz napot fogtam ki.

Az biztos, hogy nem volt életem futama, de még elég korai a versenynek ígérkezett egy ilyen kemény pályán és világkupa mezőnyben. Nagyon köszönöm Benkó Lacinak és Erdélyi Eszternek a sok segítséget! Készülök tovább a Világkupára a pálya gyakorlással, hogy még a technikás részek biztosabban menjenek és kiegészítésnek TRX-szel tartom formában az izom tónusokat a felsőtestemen, ami fontos a gép irányításhoz.
Szurkoljatok, megrakom a VK-t! 🙂

Szilárd

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo