fbpx

Bukás után győzelem – Roglic nyerte a Vuelta 11. szakaszát

Primoz Roglic győzelmével zárult a Vuelta 11. szakasza, a Jumbo-Visma csapatkapitánya a Enric Mas-szal hagyta ott a többieket az utolsó métereken, de végül a szlovén könnyedén lesprintelte a spanyol bringást.

Nagy hegyek nélkül folytatódott a Vuelta, a 11. szakaszon mindössze 134 km és egy második kategóriás hegy várt a versenyzőkre. Ennek ellenére nem ígérkezett könnyű szakasznak, mert folyamatosan felfelé vagy lefelé vezetett az útvonal és az utolsó 20 km-en egy második kategóriás emelkedőt kellett teljesíteni a mezőnynek, melyet közvetlenül a cél egy rövid fal követett, ami nagy különbségek kialakítására nem alkalmas, de pár másodpercet lehet rajta szerezni.

11. szakasz

A nap szökése nehezen alakult ki ezen a szakaszon, a Jumbo-Visma és a BikeExchange csapatai kontrollálták a mezőnyt. Végül öten tudtak megszökni – Edward Planckaert (Alpecin-Fenix), Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA), Magnus Cort Nielsen (EF Education Nippo), Joan Bou (Euskaltel-Euskadi), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) – de az előnyük nem nőtt gyorsan a már említett két csapatnak köszönhetően. A szökés maximális előnye alig haladta meg a 2 percet, ami nem kecsegtetett jó előjellel a szökevények számára. Ennek ellenére Magnus Cort hagyta ott a szökevénytársait és próbált meg hazaérni. Az előnye sokáig fél perc körül mozgott, sőt nagyon úgy nézett ki, hogy még haza is érhet a dán. Az utolsó kilométerre érve is még volt 20 másodperce, de Sepp Kuss húzta meg a főmezőnyt, amit Enric Mas kontrázott meg. A spanyollal csak Roglic tudott menni, és már ott voltak Cort nyakán, de megtorpantak egy pillanatra, ekkor azt lehetett hinni, hogy Cort még hazaérhet, de aztán Roglic indított, akivel Mas sem bírt menni és bedarálták a dánt,aki végül csak a 25. lett a szakaszon.

A szakaszt Primoz Roglic nyerte 3 másodperccel Enric Mas előtt. A szlovénnak ismét minden vetélytársával szemben nőtt az előnye, de Eiking és G. Martin is csak pár másodperccel érkeztek utána, így Eiking megtartotta a piros trikót.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo