fbpx

Bringás hétvége a Velencei-tónál, aszfalton és terepen

A hétvégén változatos programok várták a Velencei-tónál a bringásokat, s bár a szombati országúti verseny sajnos elmaradt útzár hiányában, így is sokan koptatták az aszfaltot.

Az országúti maratonon „kvázi verseny kerekedett” a KRESZ-szabályok betartása mellett, a rövidebb túrán pedig több mint 2000-en tekerték körül a tavat. Vasárnap első ízben került megrendezésre a mountain bike maraton is.

A Cube Velencei-tó Maraton rajtja - Fotó: Tirszin János, nutrixxion.hu

Szombaton az országútisoké volt a főszerep:

Megkegyelmezett az időjárás a Tour de Velencei-tó indulóinak és a beharangozott viharral ellentétben, rekkenő hőség fogadta az idei első tókerülő rendezvény indulóit. A több mint 2500 előzetes regisztráló közül szinte mindenki megjelent, ezúton is köszönjük, hogy senki sem riadt vissza a meteorológusok által beharangozott vihartól. A tó körül, kerékpárúton haladó 30 km-es PORT.hu bringatúrán összesen 2.100 induló volt, ezzel az ország legnagyobb létszámú kerékpáros túrája valósult meg a Velencei-tónál. A 72 km-es Capriolo Minimaratonon és a 118 km-es Cube országúti maratonon is több mint háromszázan álltak rajthoz.

Elsőként a hosszabb távok indulói rajtoltak 11 órától a velencei Drótszamár Kempingtől, Lovasberény felé. Csákvárig még együtt tekert szinte az egész mezőny, innen a rövidebb táv számára egy, a hosszabb számára két “gánti kör” következett, mely során egy hosszabb emelkedő, majd egy tüköraszfaltos lejtő engedett betekintést a Vértes-hegységbe.

Felcsútdoboz, Alcsútdoboz, majd Vértesacsa érintésével érkeztek vissza a hosszú távosok Lovasberénybe, a 118 km indulóira végszóként a 10-12%-os meredekségű nadapi emelkedő várt az utolsó 5 kilométer előtt.

A  rekkenő hőségben nem érkezett meg a vihar, így déli 12 órától a Drótszamár Kemping elől, a velencei-tó országgyűlési képviselője, L. Simon László pisztolylövéssel indította a túrázókat. A legfiatalabb teljesítő mindössze 5 éves volt, ez is mutatja, hogy a tó körüli kör, valóban nem nehéz, családok számára is könnyen teljesíthető.

Videó a túráról:

A táv során, az útvonal mellet levő két frissítő állomáson vizet és könnyű élelmet is kaptak a résztvevők, az emlékbe eltehető rajtszám és a póló mellé. A célban, az ország legnagyobb rizskókja, a mintegy 2.500 szeletes várta a célba érkezőket.

A rendezvény utáni tombolán, 1.000.000 Ft értékben sorsoltak kerékpáros ajándékokat a szervezők, a fődíj egy ezer eurós Cube Peloton országúti kerékpár volt. A tókerülő kerékpáros rendezvénysorozat június 2-án a Balaton, majd szeptember 15-én a Tisza-tó körül folytatódik.

A két maratonos futam teljes eredménylistája IDE KATTINTVA érhető el, a túrázóknak pedig ezúton is gratulálunk a teljesítéshez.

Vasárnap került sor a II. Cube Velencei-tó MTB Maratonra:

A rajt a tó partján levő kemping elől indult, lassú felvezetéssel ért ki a település szélére, ahol az éles rajt következett. A pálya a Velencei-hegységben és annak környékén kanyargott mintegy 30 kilométer hosszan. A rövid távosoknak ebből a körből egyet, a hosszú távon indulóknak pedig kettőt kellett megtenni.

A rajt után nem sokkal Blazsó Márton (VKE-Nelson) elszökött a mezőnytől és egyedül, a felvezető motorossal haladt. Őt néhány perccel lemaradva Csonka Olivér (CUBE Csömör), Szalay Péter (X2S Haibike Team), Tóth András (VKE-Nelson) és Valter Tibor (CUBE Csömör) követték.

Blazsó Marci "Speciális" ünneplése - Fotó: Tirszin János, nutrixxion.hu

A második körben Blazsó defekt miatt megállásra kényszerült, amikor az üldözők közül Csonka és Szalay utolérték, de a Tisza-parti bringás hamarosan újra az élre tudott állni. A második és harmadik hely sorsa csak az utolsó kilométereken dőlt el. Az eredményhirdetés utáni tombolahúzáson kivétel nélkül mindenkinek jutott ajándék, sőt a legszerencsésebb kettő résztvevő egy-egy Cube mountain bike kerékpárt is hazavihetett.

Fotók a nutrixxion.hu honlapon, IDE KATTINTVA érhetők el.

Eredmények

65 km férfi abszolút:

1. Blazsó Márton – VKE-Nelson

2. Szalay Péter – X2S Haibike Team

3. Csonka Olivér – CUBE Csömör

 

30 km férfi abszolút:

1. Tóth András (VKE-Nelson)

1. Pechtol Patrik (Bringabanda SC) (azonos idővel)

3. Borbély József Attila (Sólyom Team)

További eredmények IDE KATTINTVA érhetők el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo