fbpx

Bringaexpo: valami elkezdődött…

A hely és az időpont változatlan. 2016-ban ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban és újra a tavasz kezdetén, március 3-6. között várja a kerékpár rajongókat a Bringaexpo. A többi azonban más lesz: nagyobb kiállítási terület, egész pavilont betöltő tesztpálya, fergeteges programkínálat. Lássuk a részleteket!

bringaexpo_2016_PR_2

Kiállítás
A Bringaexpo évekkel ezelőtt megtalálta otthonát a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Néhány esztendő után a B pavilonból a nagyobb és elegánsabb G pavilonba költözött. A terület nőtt, a rendezvény fejlődött és idén már teljes mértékben megtöltik majd a kiállítók a G csarnokot. A Bringaexpo továbbra is klasszikus kiállításként működik, amelynek célja, hogy a közönség számára bemutassa az év technikai újdonságait és persze a kínálatban szerepelnek a legnépszerűbb, legkelendőbb kétkerekűek is, csakúgy mint alkatrészek, kiegészítők és egyéb tartozékok.

bringaexpo_2016_PR_3

Tesztpálya
Szerencsére a kiállítók kiszorították a tesztpályát a G pavilonból, így az a szomszédos F pavilonba kerül. Ennek köszönhetően azonban sokkal nagyobb területen és változatosabb pályán lehet tesztelni a kiszemelt bringákat. Lehet majd körözni akadályokkal tarkított betonon és terepen is.

bringaexpo_2016_PR_5

Show műsorok, versenyek
Az idei programkínálat felvonultatja a hazai bringás közösség színe-javát, koronázatlan és koronázott királyait, híres és hírhedt arcait. Kezdjük a sort mindjárt két izgalmas versennyel: a Dirt Jump Show-ban hatalmas ugrásoknak és lélegzetelállító trükköknek lehetünk majd szemtanúi, melyeket hazánk legjobbjai követnek majd el. A Pump Track Show pedig páros körversenyt rejt magában, amelynek során egy lendülettel és látványos ugrásokkal haladnak majd a párbajozók a dombokkal teletűzdelt tereppályán. A Gravity Academy Zarges Trial Show nevet viseli az a fergetes műsor, amelyben Jamrik András triál mountainbike magyar bajnok, Fábián Márk triál monocikli magyar-, európai- és világbajnok, valamint Horgas Péter parkour versenyző próbálják felülírni a gravitáció törvényeit.
Kihagyhatatlan a „Gizmo” féle Dirt Jump Show, a legendás Nagy „Gizmo” Attila többszörös magyar bajnokkal és barátaival, akik a leglátványosabb trükköket mutatják be mountainbike és BMX bringákkal, részükről a szaltó csak a kezdet. Az ikonikus országos bajnok Gyenes Pali mindent megmutat, amit egy BMX kerékpárral lábletétel nélkül el lehet követni egy tenyérnyi aszfaltcsíkon. De lesz még Superior Cyclocross bemutató Búr Zsolt magyar bajnokkal és ott lesznek a Pannonhalmi Kerékpáros Klub tagjai, az ezredmásodpercek lovagjai. A közönség a Royal Fixi Gold Sprint keretein belül párharcban mérheti össze erejét értékes nyereményekért.

Színpad
A színpadi program sem lesz mindennapi. A 2016. évi újdonságokat prezentáló technikai előadások mellett bemutatkoznak kerékpáros olimpikonjaink, bajnokaink, bringa-rajongó művészek és zenészek, megszállott és világkerülő bringás családok. Képbe kerülhetünk a szezonban várható maratonokkal és versenyekkel, az induló csapatokkal és persze a mögöttük álló gyártókkal és támogatókkal kapcsolatban.

bringaexpo_2016_PR_4

Családosoknak
Gyereked van? Nem kifogás! A legkisebbeket KRESZ- és ügyességi pálya várja profi gardedámmal. Sőt egy virtuális edzőtáborba is „beiratkozhatnak” a gyerekek, ahol igazi edzők oktatják majd a hegyibringázást.

Jó tudni
Néhány hasznos információ a végére: a Bringaexpo-ra érdemes előre, online jegyet váltani, mert olcsóbb és mert elkerülhető vele a sorbanállás. A belépőjegy érvényes az egyidejű Utazás kiállításra, a kempingezés témakörét bemutató Karaván Szalonra és az Afrika Expo-ra is. Az esemény főszponzora a Cofidis, a Bringaexpo és a kerékpározás hiteles támogatója. A Bringaexpo nyomon követhető a Facebookon, a www.facebook.com/bringaexpo címen és a weben: www.bringaexpo.hungexpo.hu.Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo