fbpx

Breaking! Betörtek a 3T központjába Olaszországban!

2018. november 26-án hajnalban ismeretlen tettesek betörtek a 3T főhadiszállására és eltulajdonítottak több, mint 20 darab tesztkerékpárt, köztük egy Dario Pegoretti által festett egyedi Exploro bemutatódarabot is!

Szomorúan indult a hét a 3T presezzoi központjában. Ma hajnalban 6-8 maszkos elkövető az 1 méter vastagságú falat átütve hatolt be az épületbe. Ezután belülről kinyitották a raktár ajtaját, szétvágták a drótkerítést és az összes ott található demo és bemutató kerékpárt egy furgonba pakolva eltűntek. A rendőrség meglehetősen gyorsan reagált, 10 percen belül a helyszínen voltak, de addigra az elkövetők felszívódtak.

A tettesek lyukat ütöttek az 1 méter vastag falba – Forrás: 3T.bike

A cég dolgozóit, volt kollégáimat sokkolta az esemény és a betörés kivitelezése!

A legnagyobb veszteség a közelmúltban elhunyt Dario Pegoretti által egyedileg, kézzel festett Exploro, ami a 2016-os Eurobike kiállításon került bemutatásra. Mivel nem reprodukálható darabról van szó minden alkalommal különös figyelemmel lett szállítva és kezelve, elképzelni is borzasztó, hogy a tettesek csak úgy behajították egy furgonba, netán átfestésre, megsemmisítésre kerül. Az eltulajdonított kerékpárok között Exploro és Strada modellek is vannak.

3T Exploro Pegoretti által festve – Forrás: 3T.bike

A 3T pár héttel ezelőtt költözött új központjába, ahol egy tető alatt kap helyet a fejlesztés, a raktár és szintén itt indult el a Torno egytányéros karbon hajtómű gyártása is.

3T Exploro

Már 2015 és 2017 között is rengeteg betörés elszenvedői voltak kerékpárüzletek Lombardia tartományban. A MediaSet leleplező riportjában utánajárt, hová tűnnek az ellopott kerékpárok. Leleplező videó a MediaSet oldalán!

Akinek bármilyen információja van az üggyel kapcsolatban, kérjük jelezze felénk, vagy a gyártónak!

Elérhetőségek:
3T Bike Blog

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo