fbpx

Botrányt kavart a Colnago „szexista” reklámfotója

2015-ben eléggé meglepő, micsoda botrányt kavart a Colnago egyik reklámfotója, amivel kapcsolatban rengetegen kifejezték nemtetszésüket, az olasz gyártó pedig visszakozott.

colnago-sexism

„Felkészültél a hétvégi menetre?” ezzel a kommentárral tettek fel a Colnago közösségi oldalára a fenti fotót, melyen egy csinos hölgy egy Colnago kerékpárt tol, s mi tagadás, valóban a hátsó felén van a fókusz, nem a bringán, vagy a bringázáson. A mai közerkölcsöt ismerve azonban kissé álságosnak tűnik, hogy mekkora negatív visszhangot kapott a kép, amire a kerékpárgyár végül a fotó eltávolításával és bocsánatkéréssel reagált:

colnago-pide-disculpas-por-publicar-un-anuncio-sexista-fotoA Colnago mélységesen sajnálja, hogy a közösségi oldalon megjelent fotó sértette a női nemet, ami elfogadhatatlan. A Colnago régóta támogatja a női kerékpársportot, továbbra is tervezi ezt, és ebbe nem fér bele a szexizmus, akár a kerékpáron, akár a kerékpár nélkül. Őszintén bocsánatot kérünk a szóban forgó kép publikálásáért. A közösségi médiában történt felháborodásból tanultunk és szeretnénk megelőzni, hogy ilyen még egyszer előfordulhasson a jövőben. Respektáljuk minden követőnk véleményét és köszönjük a sok fees-back-et, ami az ügyben érkezett.

Mit is mondhatnánk erre? Minden jó, ha a vége jó…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo