fbpx

Boronkay Péter Triatlon Európa-bajnok lett

Boronkay Péter a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Sportoló Fogyatékosokért Alapítvány paratriatlonistája szombaton reggel az írországi Athlone-ban megrendezett Triatlon Eb-n Európa-bajnok lett.

Boronkay Péter Triatlon Európa-bajnok

Boronkay Péter Triatlon Európa-bajnok

A 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávot 1:12’16” idő alatt eljesítette, így 3 perc 2 másodperccel hamarabb ért célba, mint a második helyezett spanyol Toni Franco. Boronkaynak ez már a harmadik Eb aranya a tavalyi világbajnoki aranyérem mellett, a sportolót a versenyről kérdeztük:

– Viszonylag sokan neveztek a versenyre, de nem találjuk köztük a nagy vetélytársait: Küblert és Dreiert. Miért nem indultak?

– A sportág olimpiai részvétele érdekében a szervezők szeretnék, ha minél többen indulnának a nagy világversenyeken. Ezért úgynevezett sprintviadalt rendeztek: minden sportágban felezték a távokat. Kübleréknek, lehet, ez nem fekszik annyira, viszont így sok ismeretlen ellenféllel kellett megküzdenem.

– Az aranyérem azt jelzi, hogy önt nem igazán zavarta a sok új ellenfél!

– Nem zavart, de volt köztük néhány remek versenyző. Az úszásban az abszolút második és kategóriaelső lettem. A víz 18 fokos volt. A 20 km-es kerékpározás első szakasza emelkedős volt, kemény pofaszélben, később szemerkélő esőben, de 36,5 km-es átlagot mentem. A futásban a spanyol Toni Franco nagyon ment, de ekkor már jelentős volt az előnyöm vele szemben.

– Egy-egy ilyen versenyre már kijutni is nagy szó, nemhogy megnyerni. Volt-e támogatója?

– Ebben az évben az UNIVER-től anyagi támogatást kapok, a sportruházatomról pedig a Saucony gondoskodik.

– Hogyan tovább, mi a következő feladat?

– Július végén Londonban lesz egy nagy paratriatlon-verseny, ahova komoly mezőny várnak, komolyabbat, mint az Európa-bajnoki volt! A fő verseny természetesen a szeptemberi triatlon vb lesz itthon, Budapesten.

További információk: www.boronkaypeter.neobase.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo