fbpx

Bodrogi László és Nico Mattan lesznek az idei V4 Kerékpárverseny díszvendégei

Tegnap már beszámoltunk a közönségnek szóló programokról, most pedig következzen a legnagyobb meglepetés: az UCI 1.2 kategóriás V4 kerékpárverseny díszvendégei idén Bodrogi László és Nico Mattan lesznek!

2017-008

Április 22-én, Budapesten rajtol a V4 Kerékpárverseny 2017-es mezőnye. Idén a magyar szakasz lesz a Visegrádi Csoport országaiban 2013 óta megrendezésre kerülő országúti kerékpáros sorozat nyitóversenye, amely ezúttal Lengyelországban fejeződik be.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny idén is hazánk egyetlen UCI 1.2 ME besorolású országúti viadala, ez pedig azt jelenti, hogy a nemzetközi megmérettetés 2017-ben is része lesz az Europe Tour sorozatnak. Magyarán pontszerző verseny lesz, amely alapján a versenyzők az év végi dániai világbajnokság kvalifikációjához szükséges pontokat gyűjthetnek. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is két díszvendég emeli az esemény színvonalát.

Bodrogi László a magyar kerékpársport egyik halhatatlan legendája. Háromszoros magyar országúti bajnok, tizenegyszer nyerte meg az időfutam-bajnoki címet, nyert Gp Eddy Merckx viadalt, prológot a Párizs-Nizzán és Luxemburgi Körversenyt is. Legnagyobb sikere a 2007-es stuttgarti világbajnoksághoz fűződik, ahol ezüstérmes lett időfutamban. Akkor mindössze a verhetetlen Fabian Cancellara tudott nála jobb időt repeszteni. Többször szerepelt a világ legnagyobb presztízzsel bíró körversenyén a Tour de France-on is.

Nico Mattan kétszeres belga időfutam-bajnok, aki ugyancsak kétszer nyerte meg a Párizs-Nizza prológját. Fénykorában egynapos specialistaként tartották számon. Profi győzelmei közül legnagyobb sikerét 2005-ben aratta, mikor korábbi harmadik helyét felülmúlva végzett a dobogó legfelső fokán a Gent-Wevelgem belga klasszikus egynapos kerékpárversenyen.

Találkoznál a legendákkal? Ne habozz! Gyere ki 2017. április 22-én délelőtt a WestEnd főbejáratához a Visegrád 4 Kerékpárverseny rajtjára, vagy indulj versenyzőként a kísérő rendezvények valamelyikén.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo