fbpx

Bodrogi Laci túl öreg már profinak?

Jelen pillanatban a világbajnoki ezüstérmes (időfutam, 2007, Suttgart) Bodrogi László még nem rendelkezik profi szerződéssel a következő szezonra, 36 évesen „túl öregnek” találják…

Bodrogi már francia állampolgárként igazolt 2010 végén – egy súlyos lábsérülés miatt rosszul sikerült év után – az orosz Katyusából a másodosztályú profi gárdába, a Team Type 1-be. Az amerikai csapat színeiben egyik legjobb eredménye tavaly a Paris-Tour-on elért 5. helyezés volt, és a legtapasztaltabb versenyzőnek számított, jövőre azonban csapata kizárólag diabéteszes sportolókat foglalkoztat majd.

Laci a francia Velochrono-nak nyilatkozott lehetőségeiről, melyek nem túl kecsegtetőek jelenleg:

Eddig csak negatív visszajelzések érkeztek a szóba jöhető csapatoktól, gyakran ugyanazt kifogásolva: túl öreg vagyok. Remélem, hogy bringázhatok 15 évet profi szinten, mielőtt abbahagyom, de ha nem kapok profi szerződést, nem folytatom. Jelenleg még motivált vagyok, képes vagyok jó teljesítményre. Közeleg a 36. születésnapom, de úgy érzem, 2-3 szezon még bennem van. Szívesen vállalkozom támadásokra, elég tapasztalt vagyok, hogy segítsem a csapattársaim, és még eredményeim is vannak, mint a Tour de Poitou-Charentes-n szerezett összetett dobogós helyezés (3.). Úgy érzem képes vagyok még jó teljesítményre, akár győzelemre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások