fbpx

Biztató eredmények juniorjainktól a mountain bike világbajnokságon

A tegnapi váltóverseny után ma junior (19 év alatti) versenyzőink is jó teljesítményt nyújtottak az ausztráliai Cairns-ben zajló mountain bike világbajnokságon.

Az ausztráliai hangulatról és a pályáról Benkó Barbara nyilatkozott röviden a versenyek közben: Az idő eddig fullos, nagyon meleg van, de mi hozza vagyunk szokva. A pálya plusz-mínusz egy hosszú emelkedőből és egy lefeléből áll, az elején meg a végén van még kis hullám. Szerintem nagyon jó, vannak benne kimondottan nehéz részek, de megy mindenkinek. Iszonyatosan nagy por van, úgyhogy egyre csúszósabb. A hangulat nagyon jó a csapatban, jó, összetartó a társaság úgyhogy minden okés.? A szállásunk is tök jó, nincs okunk panaszra.

Előbb a junior lányok futamára került sor, ahol Schmidel Regina utolsó sorból rajtolva (!) 43-as rajtszámmal küzdötte fel magát a 14. helyre, Buzsáki Virág még jobb helyen végzett, 26-os rajtszámmal épphogy lemaradt a top10-ről, 11. lett. A magyar lányok 4:35-, illetve 4:49 perc hátrányt szedtek össze a 4 kör alatt a győztes osztrák Laura Stigger-rel szemben.

A 19 év alatti fiúknál a magyarok szintén eléggé hátulról rajtoltak, Fetter Erik 44., Kádi Tamás 50. startpozícióból indult. Fetter az első körben szedett össze kicsit több hátrányt, az egynyomsávos emelkedőn nehéz előre keveredni. Egy kör után a 30. hely környékén ment, majd az 5 körös verseny második felében kicsit még előrébb tudott lépni, végül a 28. helyen végzett 4:29 perc hátránnyal. Kádi az 53. helyen végzett 13:10 perc hátránnyal.

Eredménylisták:

mtb_vb_wu19

mtb_vb_u19

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo