fbpx

Bikeride Cyclo-cross Magyar Kupa beszámoló, eredmények, FOTÓK

Az első alkalommal rendezett Bikeride Cyclo-cross Magyar Kupán kihívásokkal teli, izgalmas pályán, remek szervezés mellett zárhatták a 2020-as évet a cyclo-cross szakág versenyzői.

December 20-án rendezték a Cyclo-cross Magyar Kupa 2. fordulóját Budapesten, a 17. kerületben. Az első Bikeride Cyclo-cross Magyar Kupának az Újlak Uszoda és Strand, illetve a mellette található kutyafuttató adott otthont, ami  több szempontból is előnyös volt, egyrészt a járvány-helyzet miatti szabályokat a zárt területen könnyebben be lehetett tartani, másrészt az infrastruktúra is adott volt egy magas színvonalú rendezvény szervezéséhez (az más kérdés, hogy a covid miatt nem lehetett teljes mértékben kihasználni).

A pálya nyomvonala kifejezetten élvezhetővé, bár helyenként igazán keménnyé sikerült, a szervezők a legtöbbet kihozták a minimális szintkülönbséget tartalmazó területből. Az 1,95 kilométer hosszú körön egy lépcsős-rámpás szerkezet, rézsűs trükkös szakaszok, egy dupla palánk, dupla homokágy és persze rengeteg kanyar állította kihívás elé a versenyzőket, – a nehéz homokágyat biztosan sokáig fogják emlegetni a versenyzők.

A versenyt a szigorú járványszabályok miatt a nézők maximum a kerítésen kívülről tudták nézni, viszont hazánkban ritkaságszámba menő módon az otthon maradtak az élő videó közvetítésnek köszönhetően is tudták követni az eseményeket.

 

 

Minden korosztályban remek versenyt láthattunk, az utánpótlás korosztályok is rendesen odatették magukat, a férfi elitben pedig sokáig igazi ki-ki meccset vívott Rózsa Balázs és Szöllősi Ferenc, ami végül az előbbi javára dőlt el, de elmondható, hogy az élmezőnyben kis különbségek döntöttek a helyezésekről. A nőknél a verseny első felében a Tamásiban nyertes Gergely Virág és a Cube-Csömör versenyzője Schmidel Regina küzdöttek az első helyért, amit most Schmidel Regina nyert meg az U19-es versenyző előtt.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo