fbpx

“Betelt a pohár!” – Tenni kell azért, hogy biztonságban kerékpározhassunk az utakon

Az elmúlt héten két magyar versenyző is közlekedési baleset áldozata lett, Fetter Erik elé edzés közben egy kisbusz hajtott ki, melynek köszönhetően az idei szezon véget ért a versenyző számára, míg Vas Balázst szabálytalanul előzte egy kisteherautó, aminek következtében megsérült a kerékpáros. Ennek kapcsán szólalt meg Peák Barnabás, majd Eisenkrammer Károly, hogy tenni kell ez ellen valamit, mert különben sok kerékpáros baleset várható még a figyelmetlen járművezetők miatt.

Az esetek nem csak azért fontosak, mert most olyan kerékpárosok is áldozattokká váltak, akik nemzetközi mezőnyben is versenyeznek, hanem azért, mert naponta fordulnak elő hasonló esetek kerékpárosokkal csak nem kapnak akkora visszhangot, mert nem egy ismert kerékpárossal történtek (velem is megtörtént már az, mint Vas Balázzsal – szerk.). Viszont most, hogy híres bringások váltak áldozattá talán könnyebben sikerül fellépni egységesen azért, hogy a jövőben egyre kevesebb ilyen baleset forduljon elő.

Remélhetőleg most valami elindul, hiszen a “1,5 méter mozgalom” egyik hazai népszerűsítője, a Tour de Hongrie főszervezője Eisenkrammer Károly is kemény hangvétellel írt a facebookon az esetekkel kapcsolatban, melyet itt olvashattok:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo