fbpx

Beskidy MTB Trophy: Finisben

Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion) kategóriájában dobogós (2.), Kis József (Merida Maraton Team CST) a master4 korosztályban top10-ben (9.) fejezte be a négynapos Beskidy MTB Trophy mountain bike maratont Lengyelországban, jórészt sáros körülmények között.
Az utolsó napról Dósa Eszter és a magyar különítményt kísérő Bibi, azaz Holló Tibi számol be:
A mai napon 3:37-es óraállásnál sikerült átgurulnom a célvonalon, ezzel teljesítve Beskidy MTB Trophy négynapos maratont. Hurrá! :-)beskidy12Minden jó, ha  a vége jó, és tényleg, most sem volt ez másképp. A mai nap sem volt sétagalopp; engem teljesen kinyírt a “csupán” 46 km-re rövidített szakasz. Amihez azért társult 1800 m szint – olyan emelkedőkkel, hogy ha nem vagy elég erős, a verseny végére a bringás cipődnek nem marad talpa!Egyébként ez volt a négy nap útvonala közül a leggyönyörűbb, amihez persze hozzájárult a ragyogó napsütéses idő, illetve az eső hiánya is. :-)Mesébe illő erdei kaptatókon, köves, de nagy tempóval is vállalható, dinamikus lejtmenetekkel, varázslatos panorámával. Hú, még most is a szemem előtt látom…

beskidy14

Szóval a mai napon nem bírtam úgy teljesíteni, ahogyan azelőtt, részeben, mert erős köhögéssel nem valami egyszerű koncentrálni az “odafigyelős” szekciókra, illetve – gondolom én – a szombat esti vacsora mennyiségét kicsit alulkalkuláltam, így nem sikerült teljes munícióval kezdeni a végső etapot.A verseny folyamán így a rajt előtti és féltávnál is megeszegetett RQmax, illetve az XX-Force izó és koffeines “agydurrantó” egyveleg tartotta bennem a lelket. A lábaim továbbra sem görcsöltek, hisz Bibi masszázsát követően minden este pezsgővel ünnepeltem: kalcium és magnézium tablettából gyártva, természetesen! ;-)

Persze panaszra semmi okom, hisz  a mai napi ötödik helyezésem sem tudott változtatni az összetettben elfoglalt helyemen, így az előkelő második helyen zártam kategóriámban 19 óra 46 percet töltve, az ukrán Hanna Verhelest követve, illetve a lett Smite Ligát megelőzve.

beskidy16

A kb. 450 fős indulói létszámból 314 kerekest regisztráltak teljesítőként, ami szintén jelzés értékű lehet, mennyire is volt kemény a verseny…

Mi kellett ahhoz, hogy  sikeresen célba érhettem? Megfelelő edzettségi szint, a pihenést és regenerációt szolgáló kényelmes szállás, megfelelő mennyiségű és minőségű “üzemanyag”, napi szintű bringa- és versenyző-karbantartás (=szervizelés és masszázs), a jó hangulat, és persze eltökéltség. Minimálisan. Éppen ezért hálás köszönetem Viktornak, Bibinek és az egész magyar alakulatnak!

beskidy17

Most pedig végre jön a megérdemelt pihenés!

Eredmények

Bibi jelenti a 4.napról:

Verőfényes napsütésre ébredtünk! Ami tartott egészen a reggeliig… Azóta a már megszokott felhős ég tekint le ránk és versenyzőinkre. Az előrejelzések szerint eső is várható a kora délutáni időszakban. Reméljük ez sem lesz igaz, mint ahogy tegnapra is csak elszórt csapadékot jeleztek, miközben egész nap esett. Vendéglátóink eddig is kitettek magukért élelmezés terén, de a mai reggeliben tényleg nem lehetett hibát találni! Felvágott, sonka, sajt, tojásrántotta, zöldségek, több fajta kenyér, tejbegríz, lekvárok, kávé, tea. Aki ebben nem talál a fogára valót, az maradjon éhen! Ja! És, amint elfogyott valami, csak szólni kellett és pótolták! Még én sem tudtam annyit enni, hogy bármi fennakadást okozott volna, pedig ezt nem egy fizetővendéglátó intézményben elértem már!

2013-06-02 09.48.10

A reggelivel feltöltődve izgatottan várták versenyzőink a rajtot, mert a rövidebb távon magasabb intenzitású versenyzést produkálhattak. Kivétel nélkül vigyorgó ábrázattal értek be és nem azért, mert véget ért a Trophy, hanem a mai pálya élvezetessége miatt. Nem is volt akkora sár, 15 fok körül volt a hőmérséklet és nem esett a verseny alatt. Bár BélaBá egy kicsit kapott belőle, mert olyan du. 2 körül jött egy kiadósabb eső, és akkor ő még kint volt.

2013-06-02 12.38.45

A mai rajt után ismét elmentünk testületileg az első itatópontra, illetve az előtte lévő főút keresztezte részre. Hangos szóval, kereplővel buzdítottuk versenyzőinket, akiknek természetesen jól esett, hogy már megint ott vagyunk valahol a pályán. Sőt, innen Viktor a hölgykoszorúval egyetemben átment a a mai napra kijelölt második, egyben utolsó itatóhoz, mi Petivel meg elmentünk kicsit shoppingolni, majd visszamentünk a rajt-cél területhez. Az abszolút összetettben vezető lengyel testvérpáros ma is komoly iramot diktált a mezőnynek. Mindössze 2 óra 22 perces idővel tudták le a közel 46 km-es távot.

2013-06-02 12.10.55

Mieink is példásan teljesítettek!

Józsi kategória nyolcaddikként ért célba, ezzel beverekedte magát az M4 korcsoport top 10-ébe, 9-ként zárva a négy napot! Gratula! Fél órával utána megjött Eszti is, aki ma kategória ötödikként futott be, de ez már nem befolyásolta a K2 korcsoport előkelő 2. helyezését! Gratula Neki is! 10 perccel Eszti után megjött Zsolti is, aki az M4 kategória 38. helyén végzett, majd rá 20 perccel futott be Jani, aki szintén az M4 kategóriát erősítette, összetettben a 48-ként. BélaBá lelkes turistaként, semmiből gondot nem csinálva, vidáman, mosolygósan rakta neki a 4 nap alatt, és bár a tegnapi napon “kisebb” eltévedés miatt már nem értékelhető időeredménnyel érkezett meg, azért teljesítette a mai napot is! Mindenképpen hatalmas tisztelet és kalaplengetés Nekik is, lévén a kb. 450 indulóból nagyjából 314-an fejezték be ezt a nem mindennapi megpróbáltatásokkal megspékelt, időjárás által egyáltalán nem támogatott 2013-as Beskidy MTB Trophyt!

IMG_2804

Délután elmentünk egyet pizzázni, még az eredményhirdetés előtt. Ha már így kezdtük lengyelországi kirándulásunk, fejezzük is így be! Utána gyors összepakolás, hogy miután kiéljeneztük magunkat, Sárkányhátra pattanva, hátunk mögött hagyjuk ezt az amúgy nagyon szép vidéket.

Korábbi szakaszok:

Beskidy MTB Trophy: a Giro nyomában…

Beskidy MTB Trophy 2. nap: Dósa ismét dobogón – Bibi jelenti

Beskidy MTB Trophy: Dósa dobogón, Bibi jelenti

Startol a lengyel MTB-maraton magyarokkal – Bibi jelenti

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo