fbpx

Bemutatkozott az EPRONEX – Bike Hungary 2018-as csapata: Fiatalok és ex-profi a keretben!

December 9-én tartotta 2018-as csapatbemutatóját hazánk egyik legsikeresebb országúti kerékpár csapata, az EPRONEX – Bike Hungary. Az eseményen megtudhattuk, hogy milyen kerettel és célokkal vágnak neki a következő évnek, az új csapatvezető és a friss igazolások is bemutatkoztak.

A csapat összetétele és vezetése a 2018-as szezonban változni fog, már idén ősztől csapatvezetőként és edzőként segíti az EPRONEX – Bike Hungary gárdáját a korábbi magyar bajnok, Garamszegi László (akit a kerékpáros világban csak “Ottó”-nak ismer mindenki). Az ő feladata lesz a fiatal versenyzők edzésmunkájának irányítása és felkészítésük a versenyekre, ezenfelül természetesen a szakmai kérdésekben, a csapat taktikáját illetően Kiss Gergely csapatkapitánnyal együtt fognak dönteni.

A keret fele a 2017-es évhez képest megváltozik, három fiatal U23-as tehetséget (Dian Ábel, Minkó Roland, Szarka Gergely) igazoltak az elkövetkező szezonra, ezenkívül két kiforrott versenyző csatlakozott még a csapathoz Pályi Csaba és az egykori profi versenyző, Szeghalmi Bálint személyében. Az idei keretből továbbra is az EPRONEX – Bike Hungary csapatát erősíti Ábrók Norbert, Kiss Gergely, Solymosi Márton, Dolleschal Patrick és Sangulin Robert. Ez a tíz versenyző alkotja az első sort, akik elsősorban UCI és külföldi versenyeken fognak rajthoz állni.

A sajtótájékoztató második felére maradt egy fontos hír, 2018-tól lesz egy második sora (Balogh András, Lippai Marcell, Németh Zsolt, Popovics Gergely, Sáska Zoltán, Szabó Bálint Solt, Sasvári Dániel) is az EPRONEX – Bike Hungary-nek, akik elsősorban a hazai versenyeken fognak küzdeni a győzelemért. Ezt a keretet többnyire fiatal, feltörekvő versenyzők alkotják, akik lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák, valójában mit is tudnak. A második sor vezetői Popovics Gergely és az amatőr mezőny élvonalából igazolt Sáska Zoltán lesznek.

A női mezőnyben továbbra is találkozhatunk a csapat versenyzőivel, a rutinos Köllő Zsuzsannához és az OB bronzérmes Temela Eszterhez csatlakozik Olasz Laura, aki annak ellenére, hogy még nem versenyzik régóta, már számos dobogós helyet tudhat magáénak.

2018-tól az EPRONEX Bike-Hungary és az SVS Pro Team összekapcsolják tevékenységüket, a két, önmagában, saját szakágában elismert csapat közös háttérrel, szakvezetőkkel és segítőkkel hatékonyabban tudja segíteni a kerékpárosokat, illetve több lehetőséget tud ilyen módon biztosítani a versenyzőknek a felkészülésben és a versenyeztetésben egyaránt, tehát a két csapat egymástól függetlenül egymást segítve működik majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo