fbpx

Bemutatkozott a P-Nívó

A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec SE 2008. március 27-én mutatta be 2008-as versenyzői keretét a budapesti Bringavilág Sportközpontban. A csapat tagjai ezután a városligeti Cafe Waggonhoz tekertek, ahol kötetlenebb jelleggel folytatódott a sajtótájékoztató.

A 2008-as szezont illetően így hangzik a csapat hivatalos álláspontja:

„Szeretnénk 2008-ban is magasabb szintre lépni, az olimpiai szereplés mellett nagy hangsúlyt fektetünk majd arra, hogy a felnőtt és az U23-as világbajnokságra minél több magyar kerekest kijuttassunk, ehhez persze a tavalyihoz hasonló jó eredményeket kell elérnünk a rangos nemzetközi versenyeken. Ebben nagy segítségünkre lehet három új külföldi bringás, az olasz Emanuele Rizza, Davide D’Angelo és Eugenio Loria, valamint a Kaliforniában élő Tisza Zoltán. Emellett ne feledkezzünk meg két igen rutinos és sikeres sportolónkról, a klubba tulajdonképpen visszatérő Árvai Attiláról és Ivanics Gergelyről. Folytatjuk azt a hagyományt is, hogy igyekszünk tehetséges fiatalokat eljuttatni a nemzetközi élvonalba, így ebben az évben Tóth Dániel és Valkó András csatlakozik csapatunkhoz.

Egyesületünk egy évvel ezelőtt két Europe Tour-versenynek is a házigazdája volt, ezzel ugyancsak szeretnénk hagyományt teremteni: ebben az évben is megrendezzük az UCI 1.2-es kategóriájú GP P-Nívót és a GP Betonexpressz 2000-t.

Továbbra is rendkívül fontos számunkra, hogy a hazai és külföldi versenyeken a lehető legjobb teljesítményt nyújtva mutassuk meg szponzorainknak, támogatóinknak: megérdemeljük a bizalmat.

2008-ban Campa Chorussal szerelt Corratec karbongépekkel hajt a csapat


A 2008-as szezon eddigi P-Nívós eseményei a www.pnivo.com-ról:


2008. február 6. – Franciaországban kezdte a szezont a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec

Stubán Ferenc csapatfőnök a 2.1-es kategóriájú Europe Tour-viadalra az Arany Gábor, Árvai Attila, Cador Rida, Cziráki István, Haiszer Ákos, Kusztor Péter, Madaras Zoltán, Mecséri Zoltán összeállítású együttest nevezte be. A cél ezúttal csak a „lendületszerzés” volt (azért Kusztor Péter két jó hajrával jelezte, egyre jobb formába kerül), hiszen legjobbjaink a felkészülés közepén jártak. A viadal után versenyzőink visszatértek az olaszországi „főhadiszállásra”, a Marche megyében található szépséges tengerparti üdülőhelyre, Marina di Montemarcianóba – itt folytatódott az edzőtáborozás, immár kiegészülve a csapat többi tagjával, az új olasz versenyzőkkel és a hazai fiatalokkal.

2008. február 24. – Három versenyzőnk az élbolyban az olaszországi Coppa San Geón
A hosszú edzőtáborozás második szakaszának kezdetén együttesünk rajthoz állt a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatába tartozó Coppa San Geo versenyén. Az 1.2-es kategóriájú egynapos viadalon Kusztor Péter, Cziráki István és Ivanics Gergely is az első harminc között ért célba.

2008. március 2. – Megvannak az első Europe Tour-pontok!
Remekül sikerült a trieszti Trofeo ZSSDI az olimpiai válogatott kerettag Kusztor Péter számára, aki az ötödik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben, s ezzel megszerezte csapatunk idei első Europe Tour-ranglistapontjait! Stubán Ferenc csapatfőnök az 1.2-es kategóriájú olaszországi egynapos befutója után elmondta, remek formában tekertek versenyzői: „Kusztor Péter és Madaras Zoltán is nyert egy-egy részhajrát, Haiszer Ákos pedig sokáig egyedül volt szökésben. Kuszti végig remekül bírta a tempót és a hajrában is végig harcban volt az első helyért, végül ötödik lett. Ezért tíz Europe Tour-ranglistapontot kapunk. Haiszer Maci is a díjazottak között, a tizenkilencedik helyen ért célba, összességében elmondhatjuk, nagyon jól szerepeltek a fiúk ezen a rangos viadalon.” A 32. Trofeo ZSSDI 138 kilométeres versenyét az olasz Manuele Boaro nyerte, öt másodperccel megelőzve az ötödik helyezett Kusztor Pétert.

2008. március 9. – Bukás a Trofeo Franco Balestrán
Az olaszországi edzőtáborozás zárásaként álltunk rajthoz a Trofeo Franco Balestrán, amelyen sajnos egy súlyos bukás rányomta a bélyegét csapatunk szereplésére: Cziráki István kézsérülése miatt kénytelen volt feladni a versenyt. A futamon ismét Kusztor Péter szerepelt a legjobban a mieink közül, a második bolyban ért célba.

2008. március 16. – Árvai Attila Tihanyban, Ivanics Gergely Pécsett győzött!

A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec idei első győzelmét a klub régi-új sportolója, Árvai Attila jegyzi – de valójában az Árvai Attila, Kusztor Péter, Madaras Zoltán trió szökésének sikere volt a befutó, a három P-Nívós kerekes kart-karba öltve haladt át a célvonalon. A negyedik helyezést is a klub sportolója, Haiszer Ákos szerezte meg a riválisok elől.
Ivanics Gergely képviselte csapatunk színeit a Tour de Pécs idei versenysorozatának nyitányán, kitűnő sprinterünk a baranyai kritériumversenyt meg is nyerte.

2008. március 23. – Hajszálon múlt a pontszerzés Montenegróban

Remekül szerepeltek versenyzőink a montenegrói Miklós király útja nevű körversenyen, amelyen Kusztor Péter az utolsó pillanatig harcban áll az Europe Tour-pontokért, végül hajszállal maradt le róluk, az összetettben az előkelő kilencedik helyen zárt. A viadal második szakaszán olasz légiósunk, Emanuele Rizza második lett.

A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec SE kerékpárosai a 2008-as versenyszezonban:

– ARANY Gábor
– ÁRVAI Attila
– CADOR Rida
– CZIRÁKI István
– Davide D’ANGELO
– HAISZER Ákos
– IVANICS Gergely
– KUSZTOR Péter
– Eugenio LORIA
– MADARAS Zoltán
– Samuele MARINI
– MECSÉRI Zoltán
– Emanuele RIZZA
– TISZA Zoltán
– TÓTH Dániel
– VALKÓ András

(Részletes adatlapok a www.pnivo.com honlapon!)

pnivo1.jpg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások